Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/12/2008

ΓΕΜΙΣΕ «ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΕΣ» Η ΟΜΟΝΟΙΑ || Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΝ σχετικά με περιστατικό αστυνομικής βίας και αγριότητας σήμερα στην Ομόνοια

Σχετικά με περιστατικό αστυνομικής βίας και αγριότητας σήμερα στην Αθήνα το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σήμερα στις έξι το απόγευμα στην πλατεία Ομονοίας αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ  επιτέθηκαν χωρίς κανένα λόγο - μιας και στην περιοχή δεν υπήρχαν επεισόδια- σε περαστικούς και διαδηλωτές και «σάπισαν» στο ξύλο με απίστευτη αγριότητα τρεις νεαρούς αφού τους είχαν συλλάβει και τους είχαν περάσει χειροπέδες. Παρά τις αντιδράσεις των παρευρισκόμενων πολιτών και του δημοσιογράφου ραδιοφωνικού σταθμού που μετέδιδε ζωντανά το περιστατικό, οι άνδρες των ΜΑΤ εξάντλησαν την αγριότητά τους πάνω σε τρία ακινητοποιημένα ανυπεράσπιστα παιδιά.

Η βία και η τρομοκρατία συνεχίζεται αμείωτη. Η κατάσταση φαίνεται ότι έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της πολιτικής ηγεσίας της αστυνομίας. Καλούμε άμεσα τις αστυνομικές δυνάμεις να σταματήσουν να βιαιοπραγούν εναντίον πολιτών καθώς και την παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής.

Τέλος, περιμένουμε απο την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, έστω και την ύστατη ώρα, και να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις βάζοντας ένα τέλος στο όργιο βίας και αυθαιρεσίας των τελευταίων ημερών».        

To Γραφείο Τύπου