Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
01/05/2006

Δήλωση του Γραμματέα της ΚΠΕ του Συνασπισμού στην Εργατική Πρωτομαγιά

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του Συνασπισμού Νίκος Χουντής, προσερχόμενος στη συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά, δήλωσε:

Ο ΣΥΝ συμμετέχει στη σημερινή κορυφαία εργατική κινητοποίηση. Στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζομένων για την αντιμετώπιση της ανεργίας που πλήττει τις αδύναμες κυρίως κοινωνικές ομάδες. Στηρίζουμε τον αγώνα για την προστασία των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και την προστασία του δικαιώματος των συλλογικών συμβάσεων έναντι κυβερνητικών και εργοδοτικών αυταρχισμών, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που κατατρώει το εργατικό εισόδημα.

Ταυτόχρονα, αγωνιζόμαστε μαζί με όλους τους εργαζόμενους όλου του κόσμου για να αποτραπεί το ενδεχόμενο ενός νέου πολέμου. Θα είμαστε εδώ και το επόμενο Σάββατο, στην κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ για να διαδηλώσουμε κατά του πολέμου και κατά του ρατσισμού.

Και με την ευκαιρία αυτή, από την πλευρά του ΣΥΝ, ζητάμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τα σχέδια νατοϊκής επικυριαρχίας και την εμπλοκή της χώρας μας σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς. Να αποσύρει, συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο που εγκαθιστά το ΝΑΤΟ επικυρίαρχο και να μην επιτρέψει τη χρησιμοποίηση της Σούδας για νέες πολεμικές περιπέτειες.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου