Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
08/12/2008

Περιοδεία της Ε.Αμμανατίδου-Πασχαλίδου στο νομό Ημαθίας

Η βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Αμμανατίδου - Πασχαλίδου Ευαγγελία περιόδευσε σήμερα στο νομό Ημαθίας. Στα πλαίσια της περιοδείας συναντήθηκε με αγρότες στην Αλεξάνδρεια, οι οποίοι βρίσκονται σε εγρήγορση για πιθανές κινητοποιήσεις λόγω της συρρίκνωσης του εισοδήματός τους και της απαξίωσής τους από την κυβερνητική πολιτική.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε τα εργοστάσια της Ενωμένης κλωστοϋφαντουργίας (όμιλος Λαναρά) της Νάουσας και μίλησε σε συγκέντρωση εργαζομένων οι οποίοι είναι απλήρωτοι εδώ και 4 μήνες. Η βουλευτής τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί χρηματοδότηση από τις τράπεζες με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και κατόπιν το δημόσιο να πάρει τις μετοχές του ομίλου  Λαναρά ο οποίος έχει ποσοστό 28%.                                       

Η βουλευτής είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της ένωσης κονσερβοποιών Ελλάδος (Ε.Κ.Ε.) κ. Αποστόλου με τον οποίο συζήτησε το σοβαρό θέμα της παραγωγής συμπύρινων ροδάκινων αλλά και της καταστροφής που συντελείται από αρκετές κονσερβοποιίες της περιοχής οι οποίες δε λειτουργούν ως πρέπει τους βιολογικούς καθαρισμούς τους, με αποτέλεσμα ανεπεξέργαστα λύματα να διοχετεύονται στην τάφρο 66 προκαλώντας σοβαρή περιβαλλοντική καταστροφή στο νομό αλλά και στο Θερμαϊκό κόλπο.

Τέλος  στην Ελιά της Βέροιας  έδωσε συνέντευξη τύπου στα  Μ.Μ.Ε. του νομού, όπου ξεκινώντας από την  τραγική δολοφονία του 15χρονου μαθητή, μίλησε για την απαγροτοποίηση,  αποβιομηχάνιση και το γενικότερο οικονομικό μαρασμό του νομού.

To Γραφείο Τύπου