Skip to main content.
Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς
09/12/2008

Μήνυμα υποστήριξης και συμπαράστασης στην ελληνική κοινωνία και τον ΣΥΝ από το κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Μήνυμα υποστήριξης και αλληλεγγύης έστειλε το Προεδρείο του κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς στον Πρόεδρο του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Αλέξη Τσίπρα. Το πλήρες κείμενο του μηνύματος έχει ως εξής:

Αγαπητέ Αλέξη,
Αγαπητοί σύντροφοι και συντρόφισσες του Συνασπισμού,

Θέλουμε, στο όνομα του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, να εκφράσουμε μέσα από την καρδιά μας την συμπαράσταση μας και την βαθιά μας οδύνη για τον θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πηγή μεγάλης ανησυχίας για μας. Έχουμε γίνει μάρτυρες και σε άλλες χώρες επίσης του γεγονότος ότι όταν η δεξιά και τα μεγάλα συμφέροντα  δεν έχουν συγκεκριμένες πολιτικές απαντήσεις στα κοινωνικά αιτήματα των εργαζομένων και της νεολαίας  για ελευθερία,  χρησιμοποιούν αστυνομική βία και καταστολή. Οι  διαδηλώσεις των εργαζομένων και της νεολαίας, ιδιαίτερα στα Πανεπιστήμια και τις πλατείες της Ελλάδας, για το δικαίωμα τους στην παιδεία και ένα μέλλον που να τους αξίζει και να δικαιολογεί σχέδια, είναι  ίδιες  με αυτές που βλέπουμε σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η σοβαρή οικονομική κρίση δημιουργεί περισσότερη ανεργία και επιδεινώνει τις επισφαλείς συνθήκες ζωής.

Το κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς επιβεβαιώνει την δέσμευση του στο δικαίωμα στη δουλειά  και σε αξιοπρεπείς μισθούς, με ιδιαίτερη προσοχή στις νεότερες γενιές, και στα θεμελιώδη δικαιώματα όλων των πολιτών, ανδρών και γυναικών. Ετσι λοιπόν, προσέχουμε ιδιαίτερα την διαφύλαξη της δημοκρατίας και της ελευθερίας στις χώρες μας. Καταλαβαίνουμε ότι αύριο θα είναι μια σημαντική μέρα για σας, γιατί θα είναι η γενική απεργία. Στην Ιταλία η απεργία θα γίνει στις 12 του μηνός και στις 16 θα πάρουμε όλοι μέρος στην διαδήλωση που διοργανώνει στο Στρασβούργο η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων ενάντια στην ντιρεκτίβα για το χρόνο εργασίας. Πιστεύουμε ότι τίθεται προς συζήτηση όχι μόνο το υλικό επίπεδο ζωής των εργαζομένων αλλά και το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι επίσης. Αυτά είναι σημαντικά ζητήματα που αφορούν το μέλλον της αριστεράς και των Ευρωπαϊκών δημοκρατιών.

Είμαστε στο πλευρό σας και συνεχίζουμε να παλεύουμε μαζί για την οικοδόμηση ενός εναλλακτικού μέλλοντος για την Ευρώπη.

Με αλληλεγγύη

Λόθαρ Μπίσκι
Πρόεδρος του ΚΕΑ

Γκρατσιέλα Μάσια
Αντιπρόεδρος του ΚΕΑ