Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/12/2008

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Μηνύματα συμπαράστασης φτάνουν από πολλές μεριές της Ευρώπης προς τον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ για την στάση και τον αγώνα τους στα πρόσφατα γεγονότα: από την Τσεχία ως την Ιταλία και από την Φινλανδία ως την Μεγάλη Βρετανία κόμματα, κινήματα και μεμονωμένοι πολίτες στέλνουν την συμπαράσταση τους.

Ο  αντιπρόεδρος του ΚΚ Βοημίας και Μοραβίας Τζιρι Μαστάλκα, που είναι και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του κόμματος έστειλε το παρακάτω μήνυμα στον Αλέκο Αλαβάνο:

«Αγαπητέ σύντροφε,

Εκ μέρους του Κομμουνιστικού Κόμματος Βοημίας και Μοραβίας αλλά και προσωπικά θέλω να εκφράσω σε σένα, στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και στον ελληνικό λαό την βαθειά μας θλίψη και οδύνη για την απώλεια του 15χρονου Αλέξανδου-Ανδρέα Γρηγορόπουλου, που πέθανε από σφαίρα αστυνομικού στην περιοχή των Εξαρχείων στην Αθήνα.

Άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο όπως και στις δύο χώρες μας εκφράζουν όλο και περισσότερο την σθεναρή τους αντίθεση με τις αντιλαϊκές πολιτικές των δεξιών κυβερνήσεων. Η οικονομική κρίση, της οποίας τα αποτελέσματα νοιώθουν ιδιαίτερα οι απλοί άνθρωποι, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και η νεολαία, αυξάνουν και εδραιοποιούν αυτή την αντίθεση και την αντίσταση στις πολιτικές αυτές. Ας παλέψουμε μαζί για μια αριστερή διέξοδο από την κρίση. Δεν πρέπει να υπάρξει μέλλον στις αντιλαϊκές πολιτικές. Το μέλλον βρίσκεται σε μια δικαιότερη κοινωνία.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των ελληνικών προοδευτικών δυνάμεων για καλύτερη και δικαιότερη ζωή τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για όλους τους ανθρώπους γενικότερα, για μια αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών.

Τόσο οι κυβερνήσεις όσο και οι δυνάμεις ασφαλείας γίνονται όλο και περισσότερο νευρικοί. Στην χώρα σας αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός νέου ανθρώπου. Θα μπορούσε στη θέση του να ήταν οποιοσδήποτε άλλος. Καταδικάζουμε την κτηνωδία των δυνάμεων καταστολής. Ο Πρωθυπουργός Καραμανλής έκανε λάθος να μην αποδεχθεί την παραίτηση του Υπουργού Εσωτερικών. Ως να θεωρεί ότι κανείς δεν φταίει για αυτό που έγινε.

Υποστηρίζουμε τις διαδηλώσεις και την αντίσταση του Ελληνικού λαού, που μάχεται για τα δικαιώματα του και ενάντια στις δεξιές κοινωνικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Υποστηρίζουμε τον ενεργό αγώνα σας. Είμαστε στο πλευρό σας.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Πράγα, 9 Δεκέμβρη 2008»

Ο Τούρο Μπέργκμαν, Πολιτικός Γραμματέας της Αριστερής Συμμαχίας της Φινλανδίας λέει στο δικό του μήνυμα:

Αγαπητοί σύντροφοι, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους αγώνες σας. Να μας κρατάτε ενήμερους»

Μέλη των κομμάτων της Αριστεράς από την Ιταλία στέλνουν αγωνιστικούς χαιρετισμούς διαβεβαιώνοντας ότι και η δική τους απεργιακή κινητοποίηση, το Σάββατο, θα είναι μαζική ενώ το Ίδρυμα Μπέρτραντ Ράσελ αλλά και το Διεθνές Γραφείο Ειρήνης, επικοινώνησαν με το τμήμα Διεθνών Σχέσεων του ΣΥΝ ζητώντας πληροφορίες και εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους έλληνες εργαζόμενους και την νεολαία.»


Τμήμα Διεθνών Σχέσεων