Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/12/2008

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο 9,84 (Β. Πάικος -Αγγ. Μοσχοβάς) για τις πρόσφατες εξελίξεις, δήλωσε, μεταξύ άλλων:

Για τις επιθέσεις εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ

Όλα ξεκίνησαν από τα κυβερνητικά «παπαγαλάκια» την Κυριακή, τα οποία λέγανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πίσω από τους κουκουλοφόρους. Αυτή η γραμμή διοχετεύθηκε από το Μαξίμου. Ο λόγος ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η δύναμη που πιο καθαρά απʼ όλους μίλησε για τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης Καραμανλή. Είπαμε ότι ο φόνος του 15χρονου είναι μια σπίθα, η οποία φέρνει στη μνήμη των ανθρώπων τα σκάνδαλα, τις ανισότητες, τη φτώχεια, την ανεργία, την αναξιοκρατία, την παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης.

Είναι όμως εντυπωσιακό και εξοργιστικό πως ένα κόμμα που σε όλους τους τόνους διακηρύσσει ότι είναι ένα κόμμα μη βίας,  ότι καταδικάζει τη βία απʼ όπου και αν προέρχεται, καταγγέλλεται, όχι μόνο από τους κύκλους της άκρας δεξιάς,  ότι δήθεν χαϊδεύει τους κουκουλοφόρους,  αλλά  και από την ηγεσία του ΚΚΕ. Φτάσαμε στο σημείο ο κ. Καρατζαφέρης να τρέχει ασθμαίνων πίσω από την κ. Παπαρήγα.

Αυτή η απρόσμενη συνοδοιπορία του ΚΚΕ με τους πιο ακραίους κύκλους της δεξιάς, οφείλεται σε δύο πράγματα: στο χρόνιο αντισυνασπισμικό μένος του και στις δημοσκοπήσεις.

Για τις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ -ΚΚΕ

"Εμείς ποτέ δεν κρύψαμε τις μεγάλες μας διαφορές με το ΚΚΕ.  Αυτό που πάντα θέλαμε και συνεχίζουμε να θέλουμε, είναι να υπάρχει διάλογος στην αριστερά και κοινή δράση, όπου συμφωνούμε.  Αν κάποιοι στον χώρο μας πίστευαν ότι μπορούσε να ενταχθεί το ΚΚΕ ως συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω ότι μετά τα τελευταία, αυτό θα το έχουν αναθεωρήσει."

Για το 65ωρο και τις συκοφαντίες του ΚΚΕ

"Πριν μας κατηγορήσει η Α. Παπαρήγα ότι χαϊδεύουμε τους κουκουλοφόρους, επί ένα μήνα μας βρίζει λέγοντας χοντρά ψέματα ότι τάχα ψηφίσαμε το 65ωρο στο ευρωκοινοβούλιο, την ώρα που ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ πρωτοστατεί, εκφράζοντας όλη την Ευρωομάδα της Αριστεράς, να μην περάσει το 65ωρο. Η μάχη αυτή κορυφώνεται με το συλλαλητήριο των Συνδικάτων στις 16 Δεκεμβρίου και την ψηφοφορία στις 17 Δεκεμβρίου στο Ευρωκοινοβούλιο."

To Γραφείο Τύπου