Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/12/2008

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑTA ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Μυτιλήνη (11/12/2008) και αναφερόμενος στα πρόσφατα γεγονότα τόνισε:

«….. Αυτό που χρειάζεται λοιπόν σήμερα είναι να γίνει ένα βήμα μπροστά. Χρειάζεται πρώτα από όλα μια έμπρακτη συγνώμη από την πολιτεία. Και συγκεκριμένα μέτρα για να λυθεί το πρόβλημα της αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Να αφοπλιστεί η αστυνομία, στις υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με πολίτες. Να καταργηθούν τα ΜΑΤ, που έχουν δεκαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια και λειτουργούν σαν παρακρατικές συμμορίες. Να σπάσει κάθε υπόγεια διασύνδεση της αστυνομίας με ακροδεξιές ομάδες. Και να ληφθούν άμεσα μέτρα αναδιοργάνωσης.

Μου κάνει εντύπωση ότι σε κάθε κρίση, η κυβέρνηση βγαίνει συνήθως και εξαγγέλλει μέτρα, έστω και επικοινωνιακούς λόγους, για τα μάτια του κόσμου. Αυτή τη φορά, το μόνο που μπόρεσε να κάνει μπροστά σε μια μεγάλη κοινωνική αγανάκτηση, ήταν να επαναλάβει τη στρατηγική του τριχίλιαρου των πυρκαγιών, αυτή τη φορά για τους καταστηματάρχες και να καταγγείλει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το δεύτερο που πρέπει να γίνει είναι μια αλλαγή πολιτικής απέναντι στην νεολαία. Μέτρα για θέσεις εργασίας, και όχι για θέσεις μισοανεργίας, χωρίς ωράριο, μισθούς και δικαιώματα.

Μέτρα για καλύτερη παιδεία, καλύτερο σχολείο και καλύτερο πανεπιστήμιο. Δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους και ελεύθερη πρόσβαση στα πανεπιστήμια. Και ακόμα, μέτρα για την ποιότητα ζωής των ανθρώπων και ιδιαίτερα των νέων.

Και αν θέλουμε να δείξουμε ότι πράγματι υπολογίζουμε τη φωνή των 16άρηδων ας θεσπίσουμε, όπως έχει ήδη γίνει σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, το δικαίωμα ψήφου στα 16 χρόνια.

ΘΑ μου πείτε; Μπορεί να τα κάνει αυτά η κυβέρνηση. Η απάντηση είναι: αφού δεν μπορεί να τα κάνει, τότε πρέπει να φύγει. …..» 

To Γραφείο Τύπου