Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/05/2006

Επίσκεψη Αλέκου Αλαβάνου στα ΕΛΤΑ

"Προαναγγελθείσα ληστεία το άνοιγμα του δρόμου για την ιδιωτικοποίηση του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου και των ΕΛΤΑ με φυσικό αυτουργό τον κ.Αλογοσκούφη"

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος μαζί με τον Παν. Λαφαζάνη, μέλος της ΠΓ και υπεύθυνο για την οικονομική και κοινωνική πολιτική του ΣΥΝ, επισκέφθηκαν σήμερα το Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ και συζήτησαν με τους εργαζόμενους για το θέμα της αναγγελθείσας ιδιωτικοποίησης του οργανισμού.

Αμέσως μετά ο Αλ. Αλαβάνος έκανε την εξής δήλωση:

«Επισκεφθήκαμε το Κέντρο Διαλογής των ΕΛΤΑ, και είχαμε μια πολύ χρήσιμη συνάντηση και συζήτηση με τους εργαζομένους και τα στελέχη του Κέντρου.

Το σημαντικό ζήτημα είναι το εξής:

-Βρισκόμαστε σε μια προαναγγελθείσα ληστεία ΤΟΥ Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και των ΕΛΤΑ, την οποία πρέπει να αποτρέψουμε. Ο φυσικός αυτουργός είναι γνωστός, είναι ο κ. Αλογοσκούφης, και οι δημόσιες επιχειρήσεις που θα πληγούν είναι το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τα ΕΛΤΑ, τα οποία είναι κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις, που έχουν συμβάλλει πάρα πολύ σε αναπτυξιακά έργα στη χώρα μας εδώ και πολλές δεκαετίες και οι οποίες δεν έχουν κανένα λόγο μέσα από τη μετοχοποίηση να περάσουν στην ιδιωτική κερδοσκοπία.

Εμείς ως Συνασπισμός θα αγωνιστούμε για να το αποτρέψουμε. Αντίθετα, προτείνουμε τη συγχώνευση, την ενοποίηση των ΕΛΤΑ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου σε ένα μεγάλο δημόσιο φορέα με τον ταυτόχρονο εκσυγχρονισμό και ανάπτυξή τους. Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο έχει τεράστιες δυνατότητες και παίζει κοινωνικό ρόλο σε σχέση με τις ιδιωτικές Τράπεζες, και σε σχέση με τα επιτόκια καταθέσεων και σε σχέση με τα χαμηλά επιτόκια στα στεγαστικά δάνεια κ.α. Γι αυτό το λόγο δεν θα πρέπει να μετατραπεί σε μια εμπορική Τράπεζα η οποία θα απομυζά τις ελάχιστες αποταμιεύσεις των χαμηλότερων εισοδημάτων στη χώρα μας.»

Σε ομιλία του προς τους εργαζόμενους , ο Αλ. Αλαβάνος σημείωσε ότι στην πραγματικότητα «η κυβέρνηση της ΝΔ εφαρμόζει σήμερα Νόμο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ του 2002», και τόνισε ότι «σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα δεν ιδιωτικοποιούνται τα Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια». Επίσης αναφέρθηκε και στο πρόβλημα των νέων συμβασιούχων εργαζομένων στον οργανισμό. Τέλος, είπε ότι «ο ΣΥΝ θα φέρει το θέμα στη Βουλή αλλά και θα διοργανώσει ειδική ημερίδα μέσα στον Μάϊο, για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση του Τ.Τ. και των ΕΛΤΑ.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου