Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
03/05/2006

Για τη συνέντευξη Τύπου του κ.Αλογοσκούφη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας

Ο κ.Αλογοσκούφης στην προσπάθεια του να εξωραϊσει την κυβερνητική οικονομική πολιτική, μοιάζει ως να μιλάει για μια άλλη φανταστική χώρα

Ο Π. Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας την Συνέντευξη Τύπου του κ. Γ. Αλογοσκούφη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο κ. Γ. Αλογοσκούφης, στην προσπάθειά του να εξωραΐσει την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, τη θέση των εργαζομένων και την κυβερνητική οικονομική πολιτική, έμοιαζε, με τα όσα είπε στη σημερινή Συνέντευξη Τύπου, ως να ήρθε από έναν άλλο πλανήτη και ως να μιλούσε για μια τρίτη φανταστική χώρα και όχι για την Ελλάδα:

Οι λεγόμενες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης σίγουρα προσφέρουν απλόχερα δώρα στο μεγάλο κεφάλαιο, αλλά επιδεινώνουν διαρκώς τα εισοδήματα, τα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων, ιδιαίτερα της νεολαίας, και τη θέση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Οι ρυθμοί ανάπτυξης μαζί με την αύξηση της παραγωγικότητας, για τους οποίους έκανε λόγο ο κ. Αλογοσκούφης, μεταφράζονται αποκλειστικά και μόνο σε όλο και πιο αυξημένα κέρδη για τις μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ για τα πλατιά λαϊκά στρώματα κυριαρχεί η διαρκής λιτότητα και η πρωτοφανής εκμετάλλευση.

Ο κ. Αλογοσκούφης μπορεί να μην ανησυχεί ιδιαίτερα για την τρομακτική αύξηση των τιμών του πετρελαίου, αλλά για αυτήν την εκτίναξη των τιμών ανησυχεί ιδιαίτερα ο ελληνικός λαός, ο οποίος βλέπει καθημερινά να αδειάζει η τσέπη του όχι μόνο λόγω της διεθνούς κερδοσκοπίας, αλλά και της εγχώριας κερδοσκοπίας του κράτους, του καρτέλ των διυλιστηρίων και των εταιρειών εμπορίας πετρελαίου.

Η Ελλάδα της κυβέρνησης της Ν.Δ., η οποία συνεχίζει και επιτείνει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, μετατρέπεται όλο και περισσότερο σε ένα νέο παράδεισο ασυλίας, ασυδοσίας και υπερκερδών για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, πρώτ’ απ’ όλα τις τράπεζες, την ώρα που τα πλατιά λαϊκά στρώματα και οι οικογένειές τους βλέπουν τη ζωή τους να γίνεται καθημερινά πιο δύσκολη και να χειροτερεύει.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου