Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/12/2008

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με τον δήμαρχο της Αθήνας, κ. Νικήτα Κακλαμάνη.

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του ΣΥΝ δήλωσε:

Ενημερώθηκα από τον Δήμαρχο της Αθήνας για την κατάσταση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων σήμερα στην πόλη, μετά τα εκτεταμένα επεισόδια που έλαβαν χώρα από το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου. Η εικόνα είναι πράγματι θλιβερή. Ένας κλάδος που όλο το προηγούμενο διάστημα αισθάνθηκε πάρα πολύ μεγάλη πίεση από την οικονομική κρίση, ένας κλάδος που υφίστατο το πλιάτσικο των τραπεζών, τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στο επίκεντρο μιας πολύ μεγάλης πίεσης και είναι πολύ σημαντικό όλοι να μπορέσουμε να βρούμε τρόπο ώστε να απαλύνουμε αυτές τις πληγές.

Εξήγησα στον Δήμαρχο ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα πολύμορφο κοινωνικό φαινόμενο το οποίο πρέπει να αναλύσουμε. Από τη μια έχουμε την εικόνα οργανωμένων ομάδων που προξενούν βίαιες καταστροφές, από την άλλη, όμως, έχουμε τη συσσωρευμένη οργή και αγανάκτηση νέων ανθρώπων, 16ρηδων μαθητών, όπου εμείς πρέπει ως συντεταγμένη πολιτεία, ως πολιτικά κόμματα, ως φορείς και ως Δήμος της Αθήνας να μπορέσουμε να καταλάβουμε ποια είναι η αιτία που τους σημερινούς 16ρηδες μαθητές τους κάνει να βρίσκονται στο δρόμο και πολλές φορές να προσπαθούν με δίκαιους τρόπους να εκφράσουν την οργή τους. Άρα, λοιπόν, πρέπει ως πολιτεία, συντεταγμένα, κατʼ αρχάς να προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε αυτές τις αιτίες και να δώσουμε λύση εκτόνωσης, η οποία θα ωφελήσει το σύνολο της κοινωνίας. Και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, και τους εργαζόμενους και τη νεολαία συνολικά.

Εμείς το επόμενο διάστημα θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες. Θα συναντηθούμε με φορείς και κυρίως θα αναδείξουμε συγκεκριμένα μέτρα, συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση αυτού του κοινωνικού φαινομένου που έχουμε μπροστά μας. Μέτρα που θα αφορούν την προσπάθεια να προσεγγίσουμε συνολικά τους νέους ανθρώπους, τα προβλήματά τους στον χώρο της εκπαίδευσης, στο χώρο της εργασίας, δείχνοντας έμπρακτα ότι ακούμε τη φωνή τους και λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπʼ όψιν όλα όσα θέλουν να μας πουν.

Τώρα, όσον αφορά στις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που, σωστά κατά τη γνώμη μας, έχει αναλάβει ο Δήμος, είμαστε απολύτως σύμφωνοι και θα ψηφίσουμε και εμείς, ως παράταξη, στο Δημοτικό Συμβούλιο τις προτάσεις που ακολούθως ο Δήμαρχος, ως Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ, θα προωθήσει στην Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων.

To Γραφείο Τύπου