Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/12/2008

Με αφορμή τη Συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες και την αναφορά του στα γεγονότα των τελευταίων ημερών, το Γραφείο Τύπου του ΣΥΝ τονίζει:

Ως διχασμένη προσωπικότητα εμφανίστηκε ο κ. Καραμανλής στη συνέντευξή του από τις Βρυξέλλες. Από τη μια θέλησε να δείξει ότι αναγνωρίζει το δικαίωμα της διαμαρτυρίας των νέων, και από την άλλη φάνηκε να μην κατανοεί το τι πραγματικά συντελείται στους κόλπους της νέας γενιάς.

Ο «κουφός» κ. Καραμανλής αρκέστηκε για άλλη μια φορά στις εξαγγελίες μέτρων για τις επιχειρήσεις που επλήγησαν, τα μέτρα, όμως, αυτά θα έπρεπε να είναι ένα μικρό μέρος μιας σειράς αλλαγών και προτάσεων που θα αφορούσαν τη ζωή των νέων ανθρώπων. Πρώτʼ απʼ όλα, η αλλαγή της νομοθεσίας για την οπλοφορία των Σωμάτων Ασφαλείας.

Έξι ημέρες μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου Αλέξη, ο κ. Καραμανλής δεν έχει να προτείνει το παραμικρό για τους νέους ανθρώπους. Για τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια, για τα δικαιώματά τους, για το αβέβαιο μέλλον τους.

Η πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης είναι βαριά.

Ο ΣΥΝ, έχοντας εμπιστοσύνη στους νεολαιίστικους αγώνες, θα αγωνιστεί για να υπάρξουν συγκεκριμένες αλλαγές που θα αλλάζουν την καθημερινότητα των νέων ανθρώπων και θα εγγυώνται ένα καλύτερο μέλλον.

To Γραφείο Τύπου