Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/12/2008

Δήλωση του Α.Καρίτζη, υπεύθυνου του Γρ.Τύπου του ΣΥΝ, σχετικά με τη σημερινή παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου για την έκρηξη της νέας γενιάς στη χώρα

Ο υπεύθυνος του Γρ. Τύπου του ΣΥΝ Α. Καρίτζης, σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τη σημερινή παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου για την έκρηξη της νέας γενιάς στη χώρα, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Διάβασα με ενδιαφέρον την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου. Θεωρώ εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι ο Αρχιεπίσκοπος δεν ακολούθησε την πεπατημένη και έκανε μια ουσιαστική παρέμβαση για το κοινωνικό φαινόμενο που ζούμε στη χώρα τις τελευταίες μέρες. Επιχείρησε να υπερβεί τα στερεότυπα των εύκολων και αυτονόητων αφορισμών κατά της βίας και προσπάθησε να ανιχνεύσει τις αιτίες της έκρηξης της νεολαίας, όπως κάνουμε και εμείς.

Εστίασε στην ουσία, στην απόγνωση της νέας γενιάς με τον δικό του τρόπο βέβαια. Σε κάθε περίπτωση το σημαντικό είναι ότι δεν εστίασε στην ένταση που εμφανίζεται πάντα σε περιόδους κοινωνικής αναταραχής, όπως έκαναν άλλοι για δικούς τους λόγους αποκρύπτοντας την ουσία της υπόθεσης. Θεωρώ ότι μια τέτοια τοποθέτηση συμβάλει στην υπέρβαση στείρων και άγονων αντιπαραθέσεων που προκαλούν διάφοροι.  

Καλό θα ήταν κάποιοι να διαβάσουν προσεκτικά την εν λόγω παρέμβαση για να κατανοήσουν και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που παρά τις διαφορές μας με την εκκλησία, είναι μια στάση που επίσης εστιάζει στην ουσία, δηλαδή στις αιτίες της έκρηξης των νέων και όχι στα παρελκόμενά της».

To Γραφείο Τύπου