Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/12/2008

Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Ροδόπης

Τα όσα διαδραματίστηκαν έξω από το κτίριο της Παλιάς Νομικής, με τις επιθέσεις, τους προπηλακισμούς και τον αποκλεισμό για ώρες εκατοντάδων φοιτητών, από μια ομάδα δήθεν "αγανακτισμένων" πολιτών, έναν εσμό από φασιστοειδή, ανεύθυνα και τυχοδιωκτικά στοιχεία, μας γυρίζουν σε άλλες εποχές αλήστου μνήμης, βίας και δράσης του κράτους και του παρακράτους, γιʼ αυτό και αποτελεί μια ανοιχτή πρόκληση για τη δημοκρατία και τους δημοκρατικούς πολίτες της Κομοτηνής.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει βαρύτατες πολιτικές ευθύνες, γιατί μέσα στο γενικότερο κλίμα ανασφάλειας που συντηρεί, τοπικοί παράγοντες, επώνυμα στελέχη της, διέσπειραν από νωρίς στην πόλη απίστευτα ψεύδη και φήμες για επικείμενη δήθεν "καταστροφή της". Δημιούργησαν ένα κλίμα φόβου και υστερίας και διέγειραν τα πιο συντηρητικά και ακραία ένστικτα της πόλης. Είναι οι ηθικοί και πολιτικοί αυτουργοί για το όργιο βίας και τρομοκρατίας που έζησε η πόλη και γι αυτό είναι έκθετοι απέναντι στη δημοκρατική κοινή γνώμη.

Οι φοιτητές και μαθητές που διαδήλωναν ειρηνικά στην πόλη, αψηφώντας το κλίμα τρομοκρατίας από τις δυνάμεις καταστολής και τις προκλήσεις των παρακρατικών όχι μόνο διέψευσαν όσους καλλιέργησαν κλίμα τρόμου, αλλά έδωσαν μαθήματα πολιτικής ωριμότητας απέναντι σ' αυτούς που τραυμάτισαν τη δημοκρατία με τον πιο βάναυσο τρόπο.

Η ένταση των αγώνων της νέας γενιάς για την υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης, για μια παιδεία στην υπηρεσία του λαού, για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη δουλειά, για νέες θέσεις εργασίας, για μια καλύτερη ζωή, είναι η καλύτερη απάντηση σε τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές εκτροπές.