Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/12/2008

Συνέντευξη του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ Ν.Χουντή στο ραδιόφωνο της ΕΤ3

Μιλώντας στον Ρ/Σ της ΕΤ 3 (κ. Ρενιέρη) ο Γραμματέας της ΚΠΕ του Συνασπισμού Νίκος Χουντής, τόνισε :

Για τις κινητοποιήσεις

Όσοι θέλουν να βλέπουν τα αίτια της κοινωνικής έκρηξης, των μαζικών κινητοποιήσεων της μαθητικής νεολαίας, διαπιστώνουν πως είναι αποτέλεσμα των οξυμένων προβλημάτων, του αδιεξόδου που βιώνει η νεολαία της πατρίδας μας.

Όσοι κινούνται στη λογική να «ξεμπλέξουν» από τη διεκδίκηση θετικής διεξόδου με την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, επιχειρούν να επιτεθούν στον ΣΥΡΙΖΑ με ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς.

Η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας ξέρει πολύ καλά ότι οι μαθητές, οι νέοι μεταφέρουν, με το δικό τους τρόπο, τα αδιέξοδα και το κλίμα που ζει η ελληνική οικογένεια για το παρόν και το μέλλον των παιδιών τους.  Ο πρωθυπουργός δεν έχει πει ακόμα κουβέντα για το τι πρέπει να γίνει για τη νεολαία αλλά οχυρώνεται πίσω από τις ζημιές και τις πράξεις βίας.  Σʼ αυτό το δρόμο  δυστυχώς τον ακολουθεί και η ηγεσία του ΚΚΕ.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ

Αυτή η «κολώνια» της ενοχοποίησης του ΣΥΡΙΖΑ κρατάει χρόνια από όσους δεν διδάχτηκαν από τη ρητορική του κ. Πολύδωρα στις κινητοποιήσεις για το άρθρο 16 του Συντάγματος.  Ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι απέναντι στα κοινωνικά και πολιτικά προβλήματα υπάρχει η δυνατότητα για θετική, προοδευτική διέξοδο προκειμένου να αλλάξουν οι πολιτικές που οδηγούν στις κοινωνικές εξεγέρσεις και ανοίγουν νέους δρόμους στη νέα γενιά.

To Γραφείο Τύπου