Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/12/2008

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις στο ΚΑΝΑΛΙ 1 του ΠΕΙΡΑΙΑ (Βασίλης Σκουρής και Γρηγόρης Τζιοβάρας), μεταξύ άλλων δήλωσε:

Για το ελαστικό 65ωρο:

"Η Ευρωομάδα της Αριστεράς είναι η μόνη που θα καταθέσει πρόταση για τη συνολική απόρριψη του αντεργατικού πακέτου, που υιοθέτησαν οι 27 κυβερνήσεις. Αν αυτή η πρόταση δεν περάσει, γιατί δυστυχώς δεν την στηρίζουν ούτε οι Σοσιαλιστές, ούτε οι Φιλελεύθεροι, ούτε η Ευρωπαϊκή Δεξιά, τότε η ευρωομάδα της Αριστεράς θα δώσει τη μάχη των τροπολογιών, έτσι ώστε να μπλοκάρει την απόφαση των Κυβερνήσεων για το ελαστικό 65ωρο.

 Η είδηση είναι ότι και οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, σε πλήρη αντίθεση με τα ψέματα που λένε εναντίον της ευρωομάδας της Αριστεράς για να χτυπήσουν τον ΣΥΝ, όχι απλώς συνυπογράφουν τις ίδιες τροπολογίες με εμένα, αλλά δεσμεύτηκαν ότι θα ακολουθήσουν και τη γραμμή της ευρωομάδας, την οποία εκπροσωπώ ως κεντρικός  της εισηγητής. Έχω δώσει στη δημοσιότητα όλα τα επίσημα έγγραφα του Ευρωκοινοβουλίου, που αποδεικνύουν όσα σας λέω. Προκαλώ και την ψευδόμενη ηγεσία του ΚΚΕ να αποδείξει του λόγου της  το αληθές, κάνοντας το ίδιο."

Για τις σχέσεις με το ΚΚΕ:

 "Αυτό που διεκδικούμε ανάμεσα σε δύο κόμματα, τα οποία αυτοπροσδιορίζονται ως κόμματα της Αριστεράς είναι διάλογο, αμοιβαίο σεβασμό και κοινή δράση, όπου συμφωνούμε. Αυτές οι συκοφαντίες κι αυτές οι επιθέσεις για το δήθεν «κανάκεμα» των κουκουλοφόρων και μάλιστα προς ένα κόμμα, που σε όλους τους τόνους έχει δηλώσει ότι απεχθάνεται τη βία, βαθαίνουν το χάσμα ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του ΚΚΕ. Εμείς θα συνεχίσουμε να κάνουμε προτάσεις για κοινή δράση στις δυνάμεις της αντιπολίτευσης παρά τις διαφορές που έχουμε και με το ΠΑΣΟΚ και με το ΚΚΕ. Ο λόγος που το κάνουμε είναι γιατί έχουμε μία τόσο άθλια κυβέρνηση, που χρειάζεται  καθετί που μπορεί να βάλει φρένο σε αυτές τις αρνητικές και καταστροφικές επιλογές της Κυβέρνησης της ΝΔ. Επομένως, παρά την πολεμική, παρά την αντιπαράθεση, παρά τα χτυπήματα κάτω  από τη ζώνη, εμείς θα επιμείνουμε στο δρόμο του διαλόγου και της κοινής δράσης προς όλες τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης."

Για όσους συνδέουν τον ΣΥΡΙΖΑ με τη δράση των κουκουλοφόρων:

"Ο ΣΥΝ από την πρώτη στιγμή τάχθηκε κατηγορηματικά ενάντια στη βία. Είμαι αλληλέγγυος με τον Τσίπρα και τον Αλαβάνο. Πιστεύω ότι η  στοχοποίηση, η ενοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί μια επικίνδυνη εξέλιξη για τη δημοκρατία. Ευτυχώς, από ότι φάνηκε στις  δημοσκοπήσεις η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δεν «τσιμπάει» σε αυτά τα σενάρια. Η συκοφαντική στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ από την  άκρα δεξιά και τα " παπαγαλάκια" του Μεγάρου Μαξίμου πέφτει στο κενό, παρά τη συμπόρευση της ηγεσίας του Κ.Κ.Ε. "

Για τη συγκρότηση του Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ:

"Θα διεκδικήσω την ανανέωση της εμπιστοσύνης των συντρόφων μου. Έχω κάνει μία δουλειά αυτά τα τέσσερα χρόνια, που αναγνωρίζεται και από τα μέλη του ΣΥΝ και ευρύτερα. Το 2004 με τις δημοκρατικές μας διαδικασίες, τα χιλιάδες μέλη μας  μού ανέθεσαν  αυτήν την τιμή και την ευθύνη. Θα το ήθελα και πάλι και νομίζω ότι το αξίζω. Στις δικές μας διαδικασίες μετράει τελικά ο δημοκρατικός κανόνας, η γνώμη των μελών. Και φυσικά, όταν έρθει η ώρα, θα ήθελα να πουν τη γνώμη τους στις συλλογικές μας διαδικασίες  και ο Αλέκος και ο Αλέξης."

To Γραφείο Τύπου