Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
15/12/2008

Πρόταση Παπαδημούλη για ενός λεπτού σιγή από το Ευρωκοινοβούλιο στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Πρόταση στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου για ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Αλέξανδρου -Ανδρέα Γρηγορόπουλου που έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού το περασμένο Σάββατο κατέθεσε σήμερα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης, παρεμβαίνοντας στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση.

Την πρόταση αυτή ανέλαβε, μετά από συνεννόηση με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΝ, να προωθήσει, στην Συνδιάσκεψη των Προέδρων ο Πρόεδρος της Ευρωομάδας Αριστεράς Γάλλος ευρωβουλευτής Φρ. Βυρτς, ούτως ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα της παρούσας Συνόδου που ολοκληρώνεται στις 18 Δεκεμβρίου.

Παρεμβαίνοντας στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο Δ. Παπαδημούλης δήλωσε, μεταξύ άλλων:

"Η ελληνική κοινωνία απεχθάνεται τη βία. Γι' αυτό ακριβώς βίωσε μ' ένα σοκ τη δολοφονία ενός 15χρονου παιδιού από έναν αστυνομικό. Αυτό έβγαλε στους δρόμους τη νέα γενιά, μαζικά και ειρηνικά. Ήταν ο σπινθήρας που άναψε μια φωτιά και έβγαλε στην επιφάνεια κι άλλα αδιέξοδα -σκάνδαλα, ανισότητες, ακρίβεια, ανεργία, αναξιοκρατία, οικογενειοκρατία, διαφθορά.

Τα τελευταία χρόνια το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει επανειλημμένα καταδικάσει τις ελληνικές αρχές για κρούσματα υπερβολικής αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας τα οποία μένουν ατιμώρητα. Ζητώ, κ. Πρόεδρε, και από εσάς και από όλες τις πτέρυγες του Κοινοβουλίου, όπως και η ελληνική Βουλή, έτσι και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο όνομα της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να τηρήσει ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του δεκαπεντάχρονου παιδιού που δολοφονήθηκε, πριν μια εβδομάδα στην Αθήνα".

To Γραφείο Τύπου