Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
16/12/2008

Μεταφορά των Ιατρίων του Ι.Κ.Α. Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Ερώτηση Φ.Κουβέλη προς την Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας

Η σχεδιαζόμενη μεταφορά της Τοπικής Υγειονομικής Μονάδας του ΙΚΑ Ν.Ιωνίας  σε κτίριο των οδών Αλ . Παναγούλη, Πλούτωνος και Ευτέρπης ,  έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις όχι μόνον των εργαζόμενου υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας,  αλλά  και των χρηστών των υπηρεσιών υγείας της περιοχής διότι εκτιμάται ότι βρίσκεται μακριά από τον Η.Σ.Α.Π. ,δεν έχει καλή λεωφοριακή  πρόσβαση , υπάρχει μεγάλος κυκλοφοριακός  φόρτος επι΄της οδού Παναγούλη , με εμφανή τον κύνδυνο να προξενηθούν τροχαία ατυχήματα και δεν είναι γενικά προσβάσιμος σε ευπαθείς κατηγορίες  του πληθυσμού . 

  Επίσης μεταξύ άλλων, αναφορικά με το θέμα, επισημαίνονται :

•    Διενεργήθηκαν δύο διαγωνισμοί οι οποίοι απεβησαν άκαρποι για την μεταστέγαση των υπηρεσιών τον Οκτώβριο του έτους 2007 και τον Μάρτιο του 2008.

•    Το Δ.Σ. του ΙΚΑ φέρεται ότι  αποδέχτηκε πρόσφατα πρόταση της αρμόδιας επιτροπής για την μίσθωση κτιρίου του οποίου οι χώροι (ισόγειο και μέρος του 1ου ορόφου 1113,8και 706,2 τ.μ. ) ανέρχονται στα 1820 τ.μ. ,και βρίσκονται στην προαναφερόμενη διεύθυνση, έναντι μηνιαίου μισθώματος 41.860 Ε (ήτοι 23 Ε/τ.μ. )

•    Παράλληλα υπήρξε πρόταση –προσφορά για εκμίσθωση ακινήτου παρακείμενου στις υπάρχουσες υπηρεσιες του ΙΚΑ (Χρυσοστόμου Σμύρνης ) συνολικού εμβαδού 1501 τ.μ. εναντι μηνιαίου τιμήματος  22.000 Ε , (ήτοι 14,66 Ε/τ.μ.) η οποία απορρίφθηκε, με το σκεπτικό ότι  το εμβαδόν  δεν ενέπιπτε στο περιεχόμενο της  προκήρυξης του διενεργηθέντος διαγωνισμού  . 

•    Στους  μεσομακροπρόθεσμους σχεδιασμούς του ΙΚΑ ,σύμφωνα με δηλώσεις της διοίκησης του ΙΚΑ ,εντάσεται η ανακατασκευή και επέκταση του κτιρίου της υπάρχουσας έδρας στην οδό Χρ. Σμύρνης ,την οποία φέρεται ότι  κρίνουν ωφελιμότερη οι εργαζόμενοι και προτείνουν την εκμίσθωση του παρακείμενου ακινήτου .

     Επειδή, με βάση τα ανωτέρω, εγείρονται αμφιβολίες για τα κατά πόσον η εν λόγω επιλογή κρίνεται καλύτερη , οικονομικότερη και ωφελιμότερη για την λειτουργία του υγειονομικού συστήματος , αλλά και χρηστική για  το κοινωνικό σύνολο.  

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

•    Ποια είναι η θέση του για την παρατηρούμενη επιλογή του προαναφερόμενου χώρου μεταφοράς των υγειονομικών υπηρεσιών του ΙΚΑ Ν. Ιωνίας ,αναφορικά με το ύψος της απαιτούμενης δαπάνης εκμίσθωσης του επιλεγέντος από την διοίκηση  κτιρίου,αλλά   και την εξυπηρέτηση των χρηστών - πολιτών ;   

•    Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την άμεση προώθηση των μεσομακροπρόθεσμων  σχεδιασμών του ΙΚΑ , προκειμένου να ανκατασκευαυσθούν τα υπάρχοντα, αλλά  και να ανεγερθούν άμεσα νέα κτίρια στην περιοχή της οδού Χρ. Σμύρνης για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του ΙΚΑ ;

Ο ερωτών βουλευτής

Φώτης Κουβέλης