Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
16/12/2008

Σχετικά με τη συζήτηση που άρχισε σήμερα στο Ευρωκοινοβούλιο για το 65ωρο, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, δήλωσε τα εξής:

«Το προωθούμενο 65ωρο καταργεί το κατακτημένο με αγώνες 8ωρο, διαλύει την προσωπική και οικογενειακή ζωή των εργαζομένων, οδηγεί στην υπερεντατικοποίηση της εργασίας και σε πιο συχνά εργατικά ατυχήματα, αυξάνει την ανεργία των νέων, ενώ μας επιστρέφει σε ωράρια και εργασιακές σχέσεις γαλέρας.

Οι νεοφιλελεύθεροι σερβιτόροι των πολυεθνικών επιχειρήσεων που διευθύνουν πολιτικά την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκαλούν τους εργαζόμενους και τη νεολαία, όταν εν μέσω οξύτατης οικονομικής κρίσης, που οδηγεί σε δραματική αύξηση της ανεργίας, αντί να προωθούν τη δραστική μείωση του χρόνου εργασίας, αυτοί προτείνουν την αύξησή του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει το σημερινό πανευρωπαϊκό συλλαλητήριο των εργαζομένων στο έξω από το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο Στρασβούργο. Καλούμε και τους εργαζόμενους της χώρας μας - δίπλα στους αγωνιζόμενους μαθητές και φοιτητές - σε γενικό ξεσηκωμό, για να μην περάσει το αντικοινωνικό και απάνθρωπο 65ωρο, για το 35ωρο – 7ωρο- πενθήμερο χωρίς μείωση αποδοχών, για να σταματήσουν οι κυβερνήσεις να πυροβολούν συνεχώς με τις πολιτικές τους τη νεολαία και τους εργαζόμενους.»

To Γραφείο Τύπου