Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/05/2006

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος συμμετείχε σήμερα, στα πλαίσια των εργασιών του 4ου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Φόρουμ, σε σεμινάριο σχετικό με τη δημοκρατική επανίδρυση της Ευρώπης

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο θέμα των υποκλοπών, τονίζοντας χαρακτηριστικά:

«Έχει αναπτυχθεί ένα διεθνές παρακράτος, με κέντρο την Ουάσιγκτον, που λειτουργεί σε συνθήκες σκότους, καταπατώντας ακόμα και αυτή την ακραία για τα δικαιώματα των πολιτών νέα νομική τάξη, που έχουν οικοδομήσει στο όνομα της τρομοκρατίας.

Δυστυχώς το παρακράτος αυτό έχει επεκτείνει τη δραστηριότητά του και στην Ελλάδα, τόσο με την υπόθεση της απαγωγής των Πακιστανών, όσο και με την υπόθεση των υποκλοπών.

Από την πρώτη στιγμή, ο ΣΥΝ είχε καταγγείλει την εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ και Μεγ. Βρετανίας στις υποθέσεις αυτές. Σήμερα το κουβάρι αρχίζει σιγά-σιγά να ξετυλίγεται, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να καλυφθεί η υπόθεση.

Ζητάμε να δοθούν στη Βουλή όλα τα στοιχεία που υπάρχουν για διασύνδεση του μηχανισμού υποκλοπών με τις ΗΠΑ και συγκεκριμένα της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας (NSA).

Ζητάμε να δοθούν εξηγήσεις γιατί, ενώ η ΑΔΑΕ προχώρησε σε ένα βαθμό την έρευνα, η ΕΥΠ αντίθετα την αποτρέπει, παραπλανά, αποπροσανατολίζει και συγκαλύπτει.

Ζητάμε ακόμη, μετά τα στοιχεία για ενδεχόμενη συμμετοχή και άλλης ιδιωτικής τηλεφωνικής εταιρείας στο κύκλωμα, ο ΟΤΕ και η COSMOTE, και για λόγους εθνικής ασφάλειας, να λειτουργούν υπό τον έλεγχο της ελληνικής πολιτείας.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου