Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/05/2006

Κλειδί το Παλαιστινιακό για την ειρήνη στην Μέση Ανατολή

Την σταθερή αλληλεγγύη του Συνασπισμού στον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για την δημιουργία δικού τους κράτους με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ, δίπλα στο κράτος του Ισραήλ εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέκος Αλαβάνος στο μέλος της Ε.Ε. της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης Φαρούκ Καντούμι με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα το πρωί. Στη συνάντηση συμμετείχε το μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ Π. Τριγάζης.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ τόνισε ότι το Παλαιστινιακό αποτελεί πρόβλημα κλειδί για την ειρήνη στη Μ. Ανατολή όπου δεν πρέπει να γίνει νέος πόλεμος, στο Ιράν αυτή τη φορά. Επίσης, αναφέρθηκε στην απουσία της Ε.Ε. η οποία θα έπρεπε να διαδραματίσει φιλειρηνικό ρόλο στην περιοχή και επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΝ για ανάληψη πρωτοβουλίας από την ελληνική κυβέρνηση για την ανάκληση της απόφασης διακοπής των κοινοτικών χρηματοδοτήσεων προς την νέα Παλαιστινιακή κυβέρνηση.

Το ηγετικό στέλεχος της Ο.Α.Π. ευχαρίστησε τον ΣΥΝ και την Ευρωπαϊκή Αριστερά για την αλληλεγγύη προς τον δίκαιο αγώνα των Παλαιστινίων.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου