Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
19/12/2008

Δημόσια οικόπεδα χαρίζονται στο Κοπτορθόδοξο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών

Ερώτηση Γρ.Ψαριανού προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Οι κάτοικοι της Ηλιούπολης και όλοι οι  ευαισθητοποιημένοι πολίτες διαμαρτύρονται για απόφαση της Κτηματικής Εταιρείας Δημοσίου (ΚΕΔ), η οποία παραχωρεί δύο οικόπεδα που βρίσκονται στην περιοχή του Αγίου Κων/νου Ηλιούπολης (επί των οδών Λυσίου & Ιπποκράτους 535 τ.μ. και Λυσίου & Κέκροπος 500 τ.μ.) για την κατασκευή Κοπτορθόδοξου Ναού!

Τα δύο οικόπεδα που είναι καταγεγραμμένα ως δημόσια κτήματα από το 1984, παραχωρήθηκαν το 2007 από την ΚΕΔ και το Υπ. Οικονομίας  στο Χριστιανικό Κοπτορθόδοξο Πνευματικό Κέντρο Αθηνών. Η ενέργεια αυτή έγινε με την σύμφωνη γνώμη της τότε δημοτικής αρχής, όπως εκφράζεται στο έγγραφο που υπογράφεται από τον αντιδήμαρχο κ. Προβιά στις 20/12/2006. Εντούτοις, τα αρμόδια όργανα (Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτική Ομάδα, κ.λ.π.) δεν είχαν ενημερωθεί διόλου για το θέμα και το σχετικό έγγραφο δεν έχει ούτε καν αριθμό πρωτοκόλλου, όπως επιβάλλεται σε όλα τα εξερχόμενα έγγραφα του Δήμου.

Όταν, πριν από ένα χρόνο, το θέμα ανακινήθηκε και συζητήθηκε στο Δήμο, ελήφθησαν ομόφωνες αποφάσεις για την αναστολή έκδοσης οικοδομικών αδειών και για τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου. Η  Νομαρχία όμως στις 26/11/08, στη συνεδρίαση 11 πράξη 3, απέρριψε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και παράλληλα η πολεοδομία χορήγησε υψόμετρο, με αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκεται σε εξέλιξη η έκδοση οικοδομικής άδειας για την ανέγερση του Κοπτορθόδοξου Ναού στα 2 οικόπεδα.

Κι όλα αυτά σε μια περιοχή ήδη αρκετά υποβαθμισμένη κυκλοφοριακά και ρυμοτομικά, όπου σπανίζουν οι ελεύθεροι χώροι πρασίνου.

Με βάση τα προαναφερόμενα

Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

•    Θα μεριμνήσει άμεσα ώστε να αρθεί η παραχώρηση των 2 οικοπέδων από την ΚΕΔ στο Κοπτορθόδοξο Πνευματικό Κέντρο;

•    Θα ικανοποιήσει το αίτημα του Δήμου για παραχώρηση των 2 οικοπέδων σε αυτόν, με προοπτική να χαρακτηριστούν χώροι πρασίνου;

Ο ερωτών βουλευτής

Γρηγόρης Ψαριανός