Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
22/12/2008

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ(105,8) στον δημοσιογράφο κ. Θ.Σιαφάκα δήλωσε μεταξύ των άλλων και τα εξής:

Περί συγκλίσεων Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ

Παρά τις επίσημες διαψεύσεις, Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ το ψάχνουν μεταξύ τους στο έδαφος μιας δεξιόστροφης πολιτικής. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ απέναντι σε μια άθλια κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική που αναζητεί  συναινέσεις προς τα δεξιά και όχι προς τα αριστερά.  Πίσω από αυτά τα κεντροδεξιά σενάρια βρίσκονται ισχυροί  κύκλοι, όχι μόνο του πολιτικού, αλλά και του οικονομικού και εκδοτικού κατεστημένου, που θέλουν να μην αλλάξουν τα πράγματα σε μια προοδευτική αριστερή κατεύθυνση, για να μην προωθηθεί μια πολιτική  αναδιανομής υπέρ των ασθενέστερων.

Για τις ύβρεις του κ. Πάγκαλου και τα κεντροδεξιά σενάρια

Ο κ. Πάγκαλος βρίζει και συκοφαντεί την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ γιατί την ίδια ώρα  και ο ίδιος και αρκετοί άλλοι, με την ανοχή της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, αναζητούν συναινέσεις προς τα δεξιά.  Βρίζουν και συκοφαντούν την αριστερά γιατί τα «ψήνουν» στο παρασκήνιο με τη δεξιά. Οι κ.κ. Καραμανλής και Παπανδρέου καταγγέλλουν τα κεντροδεξιά σενάρια, αλλά τα υποστηρίζουν και τα καλλιεργούν με δηλώσεις τους ο πρόεδρος του ΣΕΒ, ο κ. Αλογοσκούφης παλιότερα, ο κ. Ψωμιάδης πρόσφατα, ο κ. Βερελής και  ο κ. Πάγκαλος τις τελευταίες ημέρες. Αναζητούν τρόπο να συνεχιστεί η ίδια δεξιόστροφη πολιτική με το «άλλαξε ο Μανολιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς». Η αριστερά θα είναι απέναντι σʼ αυτά. Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει για πολύ κόσμο ελπίδα για θετικές αλλαγές

To Γραφείο Τύπου