Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
07/05/2006

Δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, Υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων για τη μεγάλη διαδήλωση του 4ου Ευρωπαικού Κοινωνικού Φόρουμ στους δρόμους της πόλης

Σε συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό « Στο κόκκινο 105,5», στις εγκατατάσεις του 4ου Ε.Κ.Φ., ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων τόνισε :

«Για τέσσερις μέρες η Αθήνα μετατράπηκε σε μια πολυχρωμη και πολυπολιτισμική πρωτεύουσα της ευρώπης και του κόσμου, σε μια πραγμτικά πόλη ανοιχτή στο διαφορετικό και στα κινήματα που αντιστέκονται και διεκδικούν έναν καλύτερο κόσμο.

Οι δρόμοι της πόλης μας, χτες, πλημύρισαν απο δεκάδες χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές που έστειλαν με τη παρουσία τους ένα μήνυμα τόσο ισχυρό, που ακούστηκε απο την Αθήνα ως τα πέρατα του κόσμου. ¨Ενα μήνυμα ενάντια στον πόλεμο, τον κοινωνικό αποκλεισμό και τον ρατσισμό.

Η συγκλονιστική παρουσία του Αθηναικού λαού πλάι στους ευρωπαίους ακτιβιστές δεν ήταν ένα ευφήμερο ξέσπασμα. Ήταν μια συνείδητή επιλογή στήριξης ενός νέου διεθνούς κινήματος που τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι μπορεί να σταθεί ως αντίπαλο δέος στους ισχυρούς του πλανήτη, αλλά και ως ελπίδα για τη διεκδίκηση ενός καλύτερου κόσμου.

Η Αθήνα έγραψε ιστορία. Τη δική της μικρή ιστορία στους στθμούς ενός μεγάλου κινήματος. Και όλοι και όλες όσοι δουλέψαμε γι αυτό, έχουμε την ικανοποίηση ότι δημιουργήσαμε κάτι τόσο μεγάλο που κανείς πια δε μπορεί να το κρατήσει κρυφό.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου