Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
23/12/2008

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων και την απόφαση για συνέχιση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της Ολυμπιακής

Σε μια περίοδο που ο σταθερός και αυξανόμενος τουρισμός, η περιφερειακή συνοχή της χώρας μας, η πτητική ασφάλεια και ανασυγκρότηση του δημόσιου εθνικού μας αερομεταφορέα, οι οκτώ χιλιάδες θέσεις πλήρους και σταθερής απασχόλησης είναι το ζητούμενο, η κυβέρνηση της Ν.Δ. εμμένει στην εκκαθάριση και ρευστοποίηση της ΟΑ.

Παραδίδει  το πτητικό της έργο, την τεχνική βάση και την εξυπηρέτηση σε τρίτες εταιρίες, σε ανταγωνιστές-επίδοξους ιδιώτες αγοραστές και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, που ενδιαφέρονται μόνο για τη μεγιστοποίηση των κερδών τους ακόμα και με τη θεσμοθέτηση επισφαλών εργασιακών σχέσεων. Ταυτόχρονα, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ακόμα ψάχνει για την «καλή ιδιωτικοποίηση» της ΟΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συγκεκριμένες εναλλακτικές προτάσεις που στοχεύουν σε έναν ισχυρό, αναπτυσσόμενο, Δημόσιο Ενιαίο Αερομεταφορέα. Ο αγώνας για μια τέτοια Δημόσια Ενιαία ΟΑ είναι η μόνη ρεαλιστική λύση, προς όφελος του λαού και της δημόσιας οικονομίας.  Για μια τέτοια λύση θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε.

To Γραφείο Τύπου