Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
24/12/2008

Τα κάλαντα των Χριστουγέννων έψαλλαν σήμερα στον Πρόεδρο του ΣΥΝ Αλέξη Τσίπρα ο Σύλλογος Ποντίων και ο Σύλλογος Ηπειρωτών. Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε δηλώσεις:

Σήμερα είναι μέρα γιορτής. Και είναι μια ευκαιρία για όλους μας να αναστοχαστούμε που πηγαίνει η κοινωνία μας και που πηγαίνουμε ως χώρα.

Είναι μια ευκαιρία να εκφράσουμε, τούτες τις γιορτινές μέρες, την αλληλεγγύη μας, τη συμπαράστασή μας, στους συνανθρώπους μας, στους ανθρώπους γύρω μας που περνάνε πιο δύσκολα από εμάς. Και να αναλογιστούμε ότι οι ημέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες ημέρες, όμως μπορεί να είναι και μια ευκαιρία να συμβάλλουμε όλοι να αλλάξει πορεία η χώρα μας. Να αλλάξει πορεία και να συνδράμουμε σε μια πολιτική που δεν θα είναι αντικοινωνική και αντιλαϊκή, που δεν θα ωθεί ολοένα και περισσότερους συμπολίτες μας στο περιθώριο.

Με την ευκαιρία, όμως, θα ήθελα να εκφράσω και τη βαθύτατη ανησυχία μας για το χθεσινό περιστατικό, μια επίθεση με όπλα. Να εκφράσω την ανησυχία μας και να πω ότι τέτοιου είδους ενέργειες που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές από όπου και αν προέρχονται δεν μπορούν παρά να προκαλούν αισθήματα αποτροπιασμού σε όλους μας. Και κυρίως να πω ότι τέτοιου είδους ενέργειες δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με τους δίκαιους ειρηνικούς και ενωτικούς αγώνες της νεολαίας και του εργαζόμενου λαού, ίσα ίσα που θέτουν εμπόδιο σε αυτούς τους αγώνες και απειλούν δημοκρατικές κατακτήσεις και δικαιώματα.

Τέλος θα ήθελα να αναφερθώ και σε ένα ακόμα ανησυχητικό περιστατικό. Προχθές το βράδυ μία συνδικαλίστρια στο χώρο της καθαριότητας, η γενική γραμματέας του σωματείου καθαριστριών, αλλοδαπή, η κα Κωνσταντίνα Κούνεβα δέχθηκε μια απρόκλητη δολοφονική επίθεση. Και βρίσκεται στον Ευαγγελισμό. Θέλω να εκφράσω την ανησυχία και τη θλίψη μου για το περιστατικό. Δεν μπορεί κανείς να διανοηθεί ότι ένα τέτοιο περιστατικό μπορεί να έχει σχέση με τη συνδικαλιστική της δράση, η οποία ήταν ιδιαίτερα έντονη και νομίζω ότι θα πρέπει άμεσα να χυθεί άπλετο φως σε αυτή την υπόθεση. Θα πρέπει η αστυνομία να κάνει ότι μπορεί και το Υπουργείο Δημόσιας τάξης, στο οποίο θα κάνουμε και διάβημα το επόμενο διάστημα να διαλευκάνει μια υπόθεση, η οποία είναι υπόθεση εξαιρετικά επικίνδυνη και προκλητική εάν έχει σχέση με την συνδικαλιστική της δράση.

Εμείς θα επισκεφθούμε σε λίγο το νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να ενημερωθούμε για την πορεία της υγείας της καθώς και θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας προκειμένου οι δράστες να εντοπιστούν το γρηγορότερο δυνατόν.

To Γραφείο Τύπου