Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/12/2008

Δήλωση της Λίτσας Δουδούμη, υπεύθυνης του Τμήματος Φεμινιστικής Πολιτικής και μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ για την επίθεση κατά της Κωνσταντίνα Κούνεβα

Μετανάστρια, γυναίκα, καθαρίστρια η Κωνσταντίνα Κούνεβα.

Ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια αναδείχθηκε σε τολμηρή και αποφασισμένη συνδικαλίστρια σε έναν επαγγελματικό χώρο που η πλειοψηφία είναι γυναίκες και υφίστανται την πιο στυγνή εκμετάλλευση και τρομοκρατία εκ μέρους των ιδιωτών εργοδοτών.

Έπρεπε, λοιπόν, να πάψει να βλέπει, να μιλάει, να ακούει.

Η φίμωση αυτή επιχειρήθηκε με τον πιο απάνθρωπο τρόπο, πρωτοφανή στα συνδικαλιστικά χρονικά.

Η επίθεση κατά της Κωνσταντίνα Κούνεβα στοχεύει στην κατατρομοκράτηση των εργαζομένων για να μην τολμούν να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και να μην συνδικαλίζονται.

Μας προκαλεί εντύπωση η αδιαφορία των ΜΜΕ που το αντιμετωπίζουν ως ένα «τυχαίο περιστατικό» που δεν πουλάει!!

Απευθυνόμαστε στη Γενική Γραμματεία Ισότητας να πάρει θέση σε αυτή την εγκληματική ενέργεια σε βάρος γυναίκας συνδικαλίστριας  και μετανάστριας,  γιατί δεν αρκεί μόνο να μιλάμε και να αναλύουμε το γιατί οι γυναίκες δεν συνδικαλίζονται, την στιγμή που η εργοδοσία τις αντιμετωπίζει τόσο στυγνά, φτάνοντας ακόμη και στη δολοφονία.

Απαιτούμε από τη δικαιοσύνη να παρέμβει αποφασιστικά και να ξεσκεπάσει τους ενόχους.

Οι γυναίκες του Συνασπισμού είμαστε κοντά στην ηρωική αυτή γυναίκα και παίρνουμε μέρος στον αγώνα κατά της κατάλυσης των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής