Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
29/12/2008

Ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ, σχολιάζοντας δηλώσεις του Νομάρχη Π. Ψωμιάδη, για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, δήλωσε τα εξής:

Τα φασιστικά φαινόμενα τις τελευταίες ημέρες στην αγορά, στην οποία αναφέρεται στο παραλήρημά του ο κ. Ψωμιάδης, δεν έχουν να κάνουν με την επιμονή της Αριστεράς και των συνδικάτων να υπερασπίσουν την Κυριακή-Αργία και όσα γι αυτό το θέμα προβλέπει η εργατική Νομοθεσία.

Τα φασιστικά φαινόμενα και ο τσαμπουκάς κάποιων στην αγορά έχουν να κάνουν με την επιμονή κάποιων, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ψωμιάδης, στην καραμπινάτη παρανομία, να λειτουργήσουν τα καταστήματα και την επόμενη Κυριακή, αν και αυτό απαγορεύεται ρητά από το άρθρο 46 του νόμου 2224/1994 και παρότι διαφωνούν, όχι μόνο τα συνδικάτα των εργαζομένων στο εμπόριο, αλλά και η Ένωση Εμπορικών Συλλόγων Ελλάδας και η ΓΣΕΒΕΕ.

Επιτέλους και ο κ. Ψωμιάδης αλλά και η κυβέρνηση της Ν.Δ. και η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να καταλάβουν ότι για να ψωνίσουν οι πολίτες, δεν τους λείπουν οι ώρες, αλλά τα χρήματα λόγω της συρρίκνωσης της πραγματικής αγοραστικής δύναμης των εισοδημάτων τους εξ αιτίας των εφαρμοζόμενων πολιτικών λιτότητας και του φορτώματος στις πλάτες τους των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, για την οποία οι ίδιοι δεν ευθύνονται.

Επομένως, η λύση βρίσκεται στην ενίσχυση των μισθών, των συντάξεων, των επιδομάτων ανεργίας και στην ουσιαστική στήριξη των μικρομεσαίων εμπορικών και άλλων επιχειρήσεων και όχι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας και των άλλων εργασιακών δικαιωμάτων.

To Γραφείο Τύπου