Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
30/12/2008

Πρώην εργαζόμενοι στη ΔΕΠΟΣ Α.Ε.

Ερώτηση Θ.Λεβέντη προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ

Οι εργαζόμενοι στη Δημόσια Επιχείρηση Πολεοδομίας και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ) που μετατάχτηκαν τον Απρίλιο στο ΥΠΕΧΩΔΕ και όσοι αποχώρησαν με συνταξιοδότηση ή άλλο λόγο, τα τελευταία δύο χρόνια, βιώνουν καθημερινά μια κατάσταση προσωπικής απαξίωσης με τη συνεχιζόμενη άρνηση της Διοίκησης και του Υπουργείου να δώσουν λύση στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τα οποία έχουν σχέση με:

•    Την καταβολή των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών (Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Απριλίου του 2008) σε όλους τους εργαζόμενους.

•    Την καταβολή των συμφωνηθέντων θεσμοθετημένων αποζημιώσεων σε όλους τους μεταταχθέντες και συνταξιοδοτηθέντες και αποχωρήσαντες λόγω ορίου ηλικίας όπως δεσμεύτηκε το Δ.Σ. της ΔΕΠΟΣ με τις αποφάσεις του και εγγυήθηκε το ΥΠΕΧΩΔΕ.

•    Την κατάθεση των ενσήμων στο ΙΚΑ και την καταβολή των εισφορών στα Ταμεία των μηχανικών για τις ημέρες από τις 8-4-2008 μέχρι την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας στο ΥΠΕΧΩΔΕ του κάθε εργαζόμενου, σύμφωνα με την εργατική νομοθεσίας.

•    Την καταβολή στα ασφαλιστικά ταμεία των μηχανικών των παρακρατηθέντων εισφορών των δυο τελευταίων ετών.

Κατόπιν αυτών, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

•    Τι μέτρα προτίθεται να πάρει άμεσα, ώστε στους πρώην εργαζόμενους της ΔΕΠΟΣ Α.Ε. να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και οι συμφωνηθείσες αποζημιώσεις;

Ο ερωτών Βουλευτής

ΘΑΝΑΣΗΣ ΛΕΒΕΝΤΗΣ