Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/05/2006

Δήλωση του Φ.Κουβέλη για την επιλογή από το ΠΑΣΟΚ της Γκιουλμπεγιάζ ΚαράΧασάν ως υποψηφίας για την υπερνομαρχία Ξάνθης-Καβάλας-Δράμας

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, αναφορικά με την επιλογή από το ΠΑΣΟΚ της Γκιουλμπεγιάζ ΚαράΧασάν ως υποψηφίας για την υπερνομαρχία Ξάνθης-Καβάλας-Δράμας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όλοι οι έλληνες πολίτες, ανεξάρτητα από το θρησκευτικό τους φρόνημα, έχουν τα ίδια πολιτικά, ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Κατά συνέπεια είναι αυτονόητο δικαίωμα του κάθε κόμματος να επιλέγει τον οποιοδήποτε πολίτη για την ανάδειξή του στην κάθε αιρετή θέση, είτε αυτή αφορά στη Βουλή είτε στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο,τιδήποτε άλλο αντιπαρατίθεται στην επιλογή της ελληνίδας μουσουλμάνας Γκουλμπεγιάζ ΚαράΧασάν ως υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ για την υπερνομαρχία Ξάνθης αποτελεί απαράδεκτη και πολιτικά επικίνδυνη εθνικιστική αντίδραση.

Η οφειλόμενη αναγνώριση αυτού του δικαιώματος επιβάλλει ως αυτονόητη επίσης υποχρέωση την στήριξη και αποδοχή της πρότασης - τροπολογίας που θα καταθέσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για την κατάργηση της υπερνομαρχίας Ξάνθης-Καβάλας-Δράμας, αλλά και των άλλων υπερνομαρχιών, με το δεδομένο ότι η ίδρυσή τους το 1994, στην οποία αντιτάχθηκε και καταψήφισε ο Συνασπισμός, έγινε ουσιαστικά για την αποτροπή του ενδεχομένου ανάδειξης στη θέση του νομάρχη έλληνα μουσουλμάνου στο θρήσκευμα πολίτη. Η κατάργηση αυτή μπορεί να διεκδικηθεί άμεσα στον υπό συζήτηση κώδικα νομαρχιακής αυτοδιοίκησης».

To Γραφείο Τύπου