Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
31/12/2008

Συνάντηση ΣΥΝ - Δημοκρατικού Μετώπου Παλαιστίνης || Προτεραιότητα να σταματήσουν οι Ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Με τον Μιχιάρ Εκτάμι, μέλος της Κ.Ε. του Δημοκρατικού Μετώπου για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης και διευθυντή του Τμήματος Αποδήμων της PLO, συναντήθηκε σήμερα αντιπροσωπεία του ΣΥΝ από τον υπεύθυνο του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής Π.Τριγάζη και τα μέλη της γραμματείας του τμήματος Αλ.Παπαδομιχελάκη και Κ.Ναθαναηλίδου.

Συζητήθηκαν οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις στο Παλαιστινιακό και έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για την ανάπτυξη του ευρύτερου δυνατού κινήματος αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό, καθώς και για τον συντονισμό του σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Οι δύο αντιπροσωπείες συμφώνησαν ότι προτεραιότητα τούτη την ώρα είναι η άσκηση κάθε δυνατής πίεσης για να σταματήσουν οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί και να αρθεί ο απάνθρωπος αποκλεισμός της Γάζας, ώστε να αποφευχθεί μια νέα ανθρωπιστική καταστροφή σε βάρος του παλαιστινιακού λαού. Ταυτόχρονα έκαναν έκκληση για την συγκέντρωση και αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, χωρίς καμία καθυστέρηση.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος για την ειρήνη - τόνισαν οι δύο αντιπροσωπείες - από τον τερματισμό της κατοχής και την ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ. Αυτό είναι το κλειδί για ειρήνη στη Μ.Ανατολή.

To Γραφείο Τύπου