Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
04/01/2009

Σχόλιο του εκπρόσωπου Τύπου του ΣΥΝ Α.Καρίτζη για δηλώσεις του στελέχους του ΠΑΣΟΚ Μ.Χρυσοχοϊδη

Με αφορμή τον χαρακτηρισμό των 15 προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης ως «καθυστερημένη προσπάθεια να υποδυθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ του ʼ70» από το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μ. Χρυσοχοίδη, ο Ανδρέας Καρίτζης, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ του ʼ90 νιώθουν τόση απέχθεια ακόμη και για το ΠΑΣΟΚ του ʼ70. Ειδικά για τον κ. Χρυσοχοίδη, η αντίθεση στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό του ΠΑΣΟΚ εκείνης της περιόδου θα πρέπει να του προκαλεί ανυπόφορα συναισθήματα.

Όμως, το ερώτημα είναι αν αξίζει στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ - που εμπνεύστηκε από το ΠΑΣΟΚ του ʼ70 και προδόθηκε ολοκληρωτικά από το ΠΑΣΟΚ του ʼ90 - μια ηγεσία που εμμένει δογματικά σε μια αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη πολιτική πέρα και έξω από τις αξίες, τις ανάγκες και τις προσδοκίες του.

Όσον αφορά τις 15 προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της κρίσης, θα ήθελα να ενημερώσω τον κ. Χρυσοχοίδη ότι για να τις κατανοήσει δεν χρειάζεται να αναζητήσει αναλογίες με το παρελθόν. Αρκεί, απλώς, να καταλάβει τι γίνεται γύρω του σήμερα.          

To Γραφείο Τύπου