Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/01/2009

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤΕΝΝΑ δήλωσε σχετικά με τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών:

«Είναι απόλυτη η καταδίκη και ο αποτροπιασμός μας απέναντι σε κάθε τέτοιο κρούσμα εγκληματικής βίας που απειλεί τη ζωή ενός πολίτη.

Δεν ξέρω ποιοι κρύβονται από πίσω. Αυτό που ξέρω είναι ότι αυτά τα δολοφονικά κρούσματα υπονομεύουν ευθέως τη δημοκρατική ομαλότητα. Είναι απολύτως ξένα και εχθρικά προς τις ιδέες και τις επιδιώξεις της αριστεράς και προβοκάρουν το μαζικό κοινωνικό κίνημα, την ομαλή εξέλιξη της ελληνικής δημοκρατίας.

Πιστεύω ότι όλη αυτή η πρόσφατη στοχοποίηση και η ενοχοποίηση του Συνασπισμού, ενός κόμματος μη βίας, ενός κόμματος που απεχθάνεται τη βία, υπηρέτησε φτηνές μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Αυτή την ώρα κάνω έκκληση να σταματήσει αυτό το άθλιο και επικίνδυνο κομματικό παιχνιδάκι. Είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα όταν έχουμε τέτοιες επιθέσεις με Kαλάσνικοφ. Αυτά τα πράγματα δεν είναι συνηθισμένα.

Πίσω από αυτές τις ενέργειες κρύβονται πάρα πολύ ύποπτα κέντρα, απολύτως εχθρικά προς τη δημοκρατία, το ειρηνικό μαζικό κίνημα και την αριστερά. Ελπίζω ότι σήμερα δεν θα βρεθεί ούτε ένας πολιτικός ούτε ένας δημοσιογράφος ό οποίος θα θελήσει να συνδέσει αυτή την άθλια ενέργεια βίας με ένα πολιτικό κόμμα.»

To Γραφείο Τύπου