Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
05/01/2009

Πρωτοβουλίες στο Ευρωκοινοβούλιο για την κατάσταση στη Γάζα || Συζήτηση στην Ολομέλεια και ψήφισμα ζητά η Ευρωομάδα της Αριστεράς

Δ.Παπαδημούλης: "Να σταλεί άμεσα κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία και να καταδικαστεί η απαράδεκτη στάση της ηγεσίας της ΕΕ"

Πρωτοβουλίες του Ευρωκοινοβουλίου για την κατάσταση στη λωρίδα της Γάζας ζητά η Ευρωομάδα της Αριστεράς, με επιστολή που απέστειλε εκ μέρους της ομάδας ο πρόεδρός της Γάλλος ευρωβουλευτής Φρ. Βυρτς στον Πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Χ. Πέτερινγκ. Η Ευρωομάδα της Αριστεράς ζητά από το Ευρωκοινοβούλιο να λάβει επίσημη θέση για τα πρόσφατα γεγονότα με συζήτηση και ψήφισμα στη Σύνοδο της Ολομέλειάς του την ερχόμενη εβδομάδα.

Με επιστολή του στον Πρόεδρο της Ευρωομάδας της Αριστεράς κ. Βυρτς, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης ζητά την άμεση συγκρότηση επίσημης κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, η οποία θα επισκεφτεί την περιοχή. Σε κάθε περίπτωση ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ προτείνει τη συγκρότηση αντιπροσωπείας της Ευρωομάδας της Αριστεράς που θα ταξιδέψει άμεσα στην περιοχή, με τη συμμετοχή ευρωβουλευτών από το ευρύτερο δυνατό πολιτικό φάσμα.

Ακόμη, ο Δ. Παπαδημούλης προτείνει η Ευρωομάδα της Αριστεράς να καταγγείλει έντονα τις απαράδεκτες δηλώσεις της Τσεχικής Προεδρίας και να ασκήσει κριτική στην στάση της Κομισιόν και του Συμβουλίου, που τροφοδοτεί την επιθετικότητα του Ισραήλ και τον φαύλο κύκλο της βίας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δ. Παπαδημούλη στον Φρ. Βυρτς:

"Αγαπητέ Πρόεδρε, αγαπητέ Φρανσίς,

Δεδομένης της εντατικοποίησης των χερσαίων επιχειρήσεων εκ μέρους του Ισραήλκαι της κρισιμότητας της κατάστασης στη λωρίδα της Γάζας, και σε συνέχεια της πρωτοβουλίας της Ομάδας να ζητήσει την άμεση εγγραφή στην ημερήσια διάταξη της ερχομένης Συνόδου του Ευρωκοινοβουλίου της  συζήτησης για το θέμα αυτό, θεωρώ ότι είναι απαραίτητο να ζητήσουμε τη συγκρότηση επίσημης ευρωκοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας, η οποία θα επισκεφτεί την περιοχή το συντομότερο δυνατόν.

Σε κάθε περίπτωση, προτείνω τη συγκρότηση αντιπροσωπείας της Ευρωομάδας της Αριστεράς που θα ταξιδέψει άμεσα στην περιοχή, με την επιδίωξη συμμετοχής και άλλων ευρωβουλευτών από ευρύ πολιτικό φάσμα.

Επιπλέον, ενόψει των ημερών εργασίας της Ομάδας στην Τσεχία τις ερχόμενες ημέρες, είναι απαραίτητο να ασκήσουμε αυστηρή κριτική στις απαράδεκτες δηλώσεις της Τσεχικής Προεδρίας και στη γενικότερη στάση της Κομισιόν και του Συμβουλίου σχετικά με το ζήτημα.

Δημήτρης Παπαδημούλης"

To Γραφείο Τύπου