Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
07/01/2009

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 9/1/2009

«ΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ  ΚΑΙ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ»

Προπύλαια 9 Γενάρη 2009 ΩΡΑ  12:00

Την Παρασκευή 9/1 η εκπαιδευτική κοινότητα, τα συνδικάτα και κυρίως η νεολαία- μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι- διοργανώνουν  συλλαλητήριο που μας αφορά όλους και όλες.

Η εξέγερση της νεολαίας σήμερα είναι η πιο ξεκάθαρη έκφραση των αδιεξόδων, όχι μόνο της νέας γενιάς αλλά του εργαζόμενου λαού συνολικά.

Ανεργία, ανασφάλιστη- επισφαλής και ενοικιασμένη εργασία, χαμηλοί μισθοί και φτώχεια είναι τα «δώρα» της νεοφιλελεύθερης και αντιλαϊκής πολιτικής που ασκείται εδώ και δυο δεκαετίες και επιδεινώνεται στις μέρες μας φορτώνοντας στην πλάτη του λαού την οικονομική κρίση.

Απέναντι στις αγωνίες και τα δίκαια αιτήματα ενός ολόκληρου κόσμου, η κυβέρνηση της ΝΔ επιφυλάσσει την ολοένα και μεγαλύτερη σκλήρυνση της καταστολής και της τρομοκρατίας.

Οι αγώνες για το Άρθρο 16, οι απεργίες για τις  αντεργατικές – αντιασφαλιστικές πολιτικές και το σημερινό ξέσπασμα της Νεολαίας είναι κρίκοι της ίδιας αλυσίδας! 

Αλλά  η απάντηση στις πολιτικές ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, που δημιούργησαν  αυτό το παρόν και το μέλλον  για τη νέα γενιά, πρέπει να  είναι, μαζική - δυναμική συμμετοχή και δράση

Νεολαία και εργαζόμενοι μαζί, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας  για να διεκδικήσουμε εδώ και τώρα τα όνειρα και τις ελπίδες, για μας και τα παιδιά μας.

 Η 9 Γενάρη μέρα μνήμης του Νίκου Τεμπονέρα, να γίνει μέρα  συσπείρωσης ενότητας και  αγώνα .

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ:

To Γραφείο Τύπου