Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/05/2006

Αντιπροσωπεία του ΣΥΝ από τους Νίκο Χουντή, γραμματέα της ΚΠΕ, και Δημήτρη Στρατούλη, μέλος της ΠΓ, παρευρέθηκε στην σημερινή συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου που οργάνωσαν η ΑΔΕΔΥ και οι φορείς της Εκπαίδευσης.

Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ δήλωσε :

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι υφίστανται για άλλη μια χρονιά τις συνέπειες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής που άσκησαν και ασκούν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού.

Η υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών, ο περιορισμός του κοινωνικού κράτους, η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της υγείας και της παιδείας οξύνουν τα κοινωνικά προβλήματα, ενισχύουν την φτώχεια , ταλαιπωρούν ακόμη περισσότερο τον Έλληνα φορολογούμενο.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της για νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο με αναβαθμισμένους μισθούς, βελτίωση της λειτουργίας των δημόσιων υπηρεσιών, επέκταση του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών στο Δημόσιο, ενίσχυση των κονδυλίων για υγεία και παιδεία, εφαρμόζει ακριβώς τα αντίθετα, προωθώντας την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών με την εφαρμογή του νόμου για την σύμπραξη δημοσίου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), τον περιορισμό της μονιμότητας, την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων.

Ιδιαιτέρως για την παιδεία, η κυβέρνηση, όχι μόνο δεν ενίσχυσε τις δαπάνες από τον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά, αντιθέτως, τις περιόρισε με αποτέλεσμα τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού στα σχολεία, τις προσλήψεις με τον θεσμό των ωρομισθίων και πρόσθετων, τα κτιριακά προβλήματα, τις τεράστιες ελλείψεις για την λειτουργία των πανεπιστημίων, την μισθολογική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών.

Τα μεγάλα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια που έγιναν σ΄ όλη την χώρα αλλά και σήμερα δείχνουν την αποφασιστικότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας για αναβάθμιση της δημόσιας παιδείας, για να μην περάσουν τα σχέδια για ιδιωτικά πανεπιστήμια, για βελτίωση της λειτουργίας όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, για ενίσχυση του εισοδήματος των εκπαιδευτικών.

Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ στηρίζει τα αιτήματα των δημοσίων υπαλλήλων. Καλεί την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις και να στηρίξει ουσιαστικά τις δημόσιες υπηρεσίες, η καλή λειτουργία των οποίων έχει μεγάλη σημασία για την ζωή όλων μας.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου