Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
07/01/2009

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ Ν. ΑΧΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης αναφερόμενος στα δραματικά γεγονότα της Γάζας έκανε την ακόλουθη δήλωση.

Τα πολεμικά γεγονότα και η σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα δεν πρέπει να μας αφήσουν αδιάφορους. Σε πολλούς νομούς της Ελλάδας συλλογικοί φορείς εξέδωσαν κοινές ανακοινώσεις καταδίκης των γεγονότων και οργάνωσαν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Στην Αχαΐα δεν έγινε κάτι παρόμοιο, γιʼ αυτό και προτείνω το παρακάτω κείμενο να συνυπογραφεί, εάν συμφωνούν, από όλους τους συλλογικούς φορείς του νομού.

Η διαμαρτυρία πρέπει να είναι ενωτική και παλλαϊκή ώστε να ακουστεί δυνατά η φωνή του νομού μας και να οργανωθούν μαζικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

«Οι φορείς του Νομού Αχαΐας που συνυπογράφουμε το παρακάτω κείμενο καταγγέλλουμε τη βάρβαρη επιδρομή του Ισραήλ και με χερσαίες δυνάμεις εναντίον του Παλαιστινιακού λαού. Η εγκληματική πολεμική επιχείρηση με θύματα εκατοντάδες αμάχους νεκρούς και τραυματίες προστίθεται στο διαρκές έγκλημα εναντίον του Παλαιστινιακού λαού. Μία επιχείρηση που γίνεται με τη στήριξη των ΗΠΑ και την ανοχή των κυρίαρχων κύκλων της Ε.Ε.

Η συνεχιζόμενη κατοχή και ο απάνθρωπος αποκλεισμός της Γάζας είναι η βασική πηγή της σύγκρουσης. Μόνο με τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού Κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ στα σύνορα του 1967, δίπλα στο κράτος του Ισραήλ, θα υπάρξει σταθερή ειρήνη στην περιοχή.

Αυτό θα είναι προς όφελος της ασφάλειας και της προόδου του Ισραήλ προς όφελος όλης της Μέσης Ανατολής αφού το Παλαιστινιακό αποτελεί πρόβλημα « κλειδί» για την ειρήνη σε όλη την περιοχή.

Ζητούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση να ασκήσει όλη την επιρροή της σε όλα τα όργανα που συμμετέχει και να απαιτήσει να σταματήσει άμεσα τώρα το έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί η χερσαία εισβολή και ο αποκλεισμός της Γάζας.»

Υπογραφές φορέων

To Γραφείο Τύπου