Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/01/2009

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ με τον Πρεσβευτή της Αιγύπτου || ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ Η ΚΑΤΑΠΑΥΣΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ - Η ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΑΡΘΕΙ ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΤΗΣ

Την Πρεσβεία της Αιγύπτου επισκέφθηκε το πρωί αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ από τους Γιάννη Μπανιά, Τάσο Κουράκη και Πάνο Τριγάζη και είχε συνάντηση με τον Πρεσβευτή κ. Χαμντί Λόζα.

Η αντιπροσωπεία αναφέρθηκε στις θέσεις και τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ για την νέα Παλαιστινιακή τραγωδία, καταδικάζοντας την επιθετικότητα του Ισραήλ και ζητώντας τον τερματισμό της σφαγής, την άρση του αποκλεισμού της Γάζας, την εξασφάλιση της δυνατότητας για την ανεμπόδιστη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και την άσκηση κάθε δυνατής πίεσης στο Ισραήλ για τη λήξη της κατοχής και την δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Στην κατεύθυνση αυτή, αναφέρθηκε στην ανάγκη επαναφοράς στο προσκήνιο του Αραβικού Σχεδίου Ειρήνης.

Επίσης, η αντιπροσωπεία ζήτησε από τον κ. Λόζα τις αναγκαίες διευκολύνσεις για την αποστολή που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Κάιρο και στην Ράφα τις προσεχείς μέρες. 

Από την πλευρά του, ο Πρεσβευτής της Αιγύπτου ενημέρωσε τον ΣΥΡΙΖΑ για το σχέδιο Μουμπάρακ - Σαρκοζί, τονίζοντας ότι απόλυτη προτεραιότητα για την Αίγυπτο είναι η κατάπαυση του πυρός και το άνοιγμα των διόδων για την ανθρωπιστική βοήθεια, καθώς και η δημιουργία των προϋποθέσεων για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας για την δίκαιη και βιώσιμη λύση του Παλαιστινιακού. Επίσης, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της Αιγύπτου καταβάλλει προσπάθειες για την ενότητα των Παλαιστινίων, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη η ΕΕ να αναλάβει πιο εποικοδομητικό ρόλο για τον τερματισμό της κρίσης.

To Γραφείο Τύπου