Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/05/2006

Ο Ευάγγελος Αποστόλου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και υπεύθυνος του κόμματος για θέματα Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης, έκανε για το θέμα των υπερνομαρχιών την ακόλουθη δήλωση:

«Με την ολοκλήρωση της θητείας των Διευρυμένων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης αποδείχθηκε αυτό που ο ΣΥΝ από την αρχή υποστήριζε, ότι θεσμοθετήθηκαν, όχι για να προσδώσουν μεγαλύτερες αναπτυξιακές δυνατότητες στους νομούς, όπως προσπαθούσαν να πείσουν τόσο η Ν.Δ. όσο και το ΠΑΣΟΚ, αλλά για να «αντιμετωπίσουν» υποτιθέμενα μειονοτικά θέματα.

Επειδή η Αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός που από μόνος του μπορεί να συμβάλει στην αρμονική συμβίωση και στην ανάπτυξη της πολυπολιτισμικής μας κοινωνίας, όπου μπορούν να συνυπάρχουν άνθρωποι με διαφορετική θρησκεία, καταγωγή και τόπο προέλευσης, πιστεύουμε ότι η πολιτεία πρέπει να την στηρίξει ουσιαστικά για να πραγματώσει αυτόν το ρόλο της.

Κι αυτό θα συμβεί όταν καταργηθούν ρυθμίσεις που «σκιάζουν» τον ρόλο της κι έρχονται από το παρελθόν, όπως αυτές των Διευρυμένων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και επανεξεταστούν άλλες που στερούνται αρμοδιοτήτων, όπως αυτή της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Αθηνών-Πειραιώς, αφού σήμερα ο θεσμικός ρόλος των υπερνομαρχών εξαντλείται μόνο στην παρουσία τους στις διάφορες τελετές.

Είναι φανερό ότι οι προσεγγίσεις των ημερών υπηρετούν χωρίς σοβαρότητα επικοινωνιακούς τακτικισμούς.»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου