Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/01/2009

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 (Στ. Μονεμβασιώτης -Ν. Βαφειάδης) για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, δήλωσε:

Για τον ανασχηματισμό:

"Ο κ. Καραμανλής έκανε ότι και η νύφη την παραμονή της επίσκεψης της πεθεράς της. Έκρυψε, όπως-όπως, τα σκουπίδια κάτω από το χαλί για να περάσει "την επιθεώρηση".

Είναι ένας ανασχηματισμός προεκλογικής βιτρίνας και ανάγκης. Δείχνει τα πολύ περιορισμένα περιθώρια του κ. Καραμανλή και αποδεικνύει ότι είναι ακατάλληλος για τη διαχείριση κρίσεων.

Στην οικονομία θα ακολουθήσει την πολιτική Αλογοσκούφη, χωρίς τον κ. Αλογοσκούφη.  Ο κ. Παπαθανασίου ήταν το δεξί χέρι του κ. Αλογοσκούφη μέχρι χθες και δεν έχει δώσει κανένα σήμα ότι σκοπεύει να ακολουθήσει διαφορετική πολιτική.  Αυτό είναι το «κόλπο».  Στις Βρυξέλλες όλοι στοιχηματίζουν από χθες ότι ο κ. Παπαθανασίου θα ακολουθήσει ακριβώς την ίδια οικονομική πολιτική.

Ο κ. Καραμανλής σε τρεις τομείς όπου η κυβέρνησή του τα έχει κάνει μούσκεμα, οικονομία, δημόσια τάξη και παιδεία, αλλάζει τα πρόσωπα, αλλά δεν έχει σκοπό να αλλάξει την πολιτική.

Η επιλογή του κ. Σπηλιωτόπουλου δείχνει και κάτι άλλο.  Δείχνει ότι θέλει να διαχειριστεί το μεγάλο θέμα της δημόσιας παιδείας– που διαρκώς υποβαθμίζεται- με όρους επικοινωνίας και όχι ουσίας.  Αυτός ο ανασχηματισμός έχει και ένα ευτράπελο.  Κρατάει τον κ. Αβραμόπουλο στο Υπουργείο Υγείας, ενώ ο κ. Αβραμόπουλος πριν λίγες μέρες είχε πει «ολοκλήρωσα το έργο μου στον τομέα της Υγείας».  Τι θα κάνει τώρα ο κ. Αβραμόπουλος;

Ο κόσμος κρατάει μικρό καλάθι, γιατί αυτός ο ανασχηματισμός «τραγουδήθηκε» επί 2-3 μήνες, καλλιεργήθηκαν υπερβολικές προσδοκίες και κόσμος βλέπει ότι «άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς."

Για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου:

"Ο κ. Καραμανλής, αν θέλει να είναι έντιμος απέναντι στους πολίτες, πρέπει να αφήσει τους βουλευτές του να ψηφίσουν κατά συνείδηση όταν έλθει στη Βουλή η πρόταση για τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων.  Αλλιώς, θα φανεί ότι δεν θέλει να ερευνηθεί αυτή η υπόθεση σε βάθος, αλλά ότι θέλει το κουκούλωμά της,  εξαφανίζοντας από τη βιτρίνα τα πρόσωπα που εκτέθηκαν περισσότερο."

Για τις ισορροπίες μέσα στη ΝΔ:

"Μία πλευρά που ελάχιστα  ενδιαφέρει τους πολίτες που θέλουν να λύσουν τα προσωπικά τους προβλήματα, είναι τα εσωκομματικά της ΝΔ.  Εκεί, αυτό που βλέπω είναι ότι έκανε ένα καψόνι στον κ. Αβραμόπουλο.  Ανεβάζει την επιρροή της Ντόρας μέσα στην κυβέρνηση, για να της χρυσώσει το χάπι που φέρνει το Σαμαρά, που δεν τον θέλει το Μητσοτακέικο.   Αυτά, όμως, ακόμη και τον απλό νεοδημοκράτη τον αφήνουν παγερά αδιάφορο.  Τον κόσμο -ότι κόμμα και αν ψηφίζει-  τον ενδιαφέρει η  οικονομία, παιδεία, η υγεία και όχι οι «καντρίλιες» ανάμεσα στα πρόσωπα που είναι μια ζωή στα ρετιρέ της εξουσίας."

Για την οικονομία και τις κοινωνικές διεκδικήσεις:

"Αυτή η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει κινητοποιήσεις και διεκδικήσεις, γιατί έχει αυξήσει πάρα πολύ τις ανισότητες σε βάρος των ασθενέστερων. Έχει δημιουργήσει ένα αίσθημα αδικίας σε πάρα πολλούς έλληνες, μικρούς και μεσαίους, που βλέπουν τα εκατομμύρια των ευρώ να «σφυρίζουν» πάνω από το κεφάλι τους μέσω των σκανδάλων και την διαφθοράς και την ίδια ώρα βλέπουν το εισόδημά τους να μειώνεται.  Μετά από 15 χρόνια υπερδιπλάσιων ρυθμών ανάπτυξης από το μέσο όρο της ευρωζώνης, έχουμε χαμηλούς μισθούς και συντάξεις, χαμηλό εισόδημα για τους αγρότες, είμαστε μια πολύ ακριβή χώρα, με άθλια δημόσια οικονομικά και το αδύναμο κοινωνικό κράτος.  Αυτό θέλει αντι-νόμπελ οικονομίας «Χρυσό Βατόμουρο» για να το πετύχει κανείς. Αυτό το πήρε ο κ. Αλογοσκούφης.  Το ερώτημα είναι τι θα αλλάξει από αυτά που μέχρι χθες ήταν «τα άγια των αγίων» της κυβερνητικής πολιτικής;"

To Γραφείο Τύπου