Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
08/01/2009

Στο Ευρωκοινοβούλιο η δολοφονική επίθεση εναντίον της συνδικαλίστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα || Ερώτηση-παρέμβαση του ευρωβουλευτή Δ.Παπαδημούλη στην Κομισιόν

Ερώτηση για την δολοφονική επίθεση εναντίον της συνδικαλίστριας μετανάστριας Κωνσταντίνας Κούνεβα  κατέθεσε σήμερα στην Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ. Παπαδημούλης. Ο Έλληνας ευρωβουλευτής με την ερώτησή του έθεσε το περιστατικό υπόψη της Επιτροπής και ζήτησε την λήψη μέτρων για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ιδιαίτερα των  μεταναστών-εργαζομένων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Δολοφονική επίθεση με οξύ δέχθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2008 η μετανάστρια-συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα, που εργάζεται σε ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού στην Ελλάδα. Η κα Κούνεβα είναι γραμματέας του Παναττικού Σωματείου Καθαριστριών και Οικιακών Εργαζομένων, στο οποίο συμμετέχουν κατά κύριο λόγο μετανάστριες.  Η επίθεση αποδίδεται στην συνδικαλιστική δράση του θύματος και αποκαλύπτει την ύπαρξη και λειτουργία μηχανισμών που  δραστηριοποιούνται με στόχο την τρομοκράτηση των εκπροσώπων των εργαζομένων, τον περιορισμό της λειτουργίας των συνδικάτων. Σε θεσμικό επίπεδο το περιστατικό αναδεικνύει τα προβλήματα της επισφαλούς εργασίας, την καταπάτηση κεκτημένων δικαιωμάτων, την εργοδοτική αυθαιρεσία και παράλληλα την ανεπάρκεια των αρμόδιων εθνικών αρχών για έλεγχο και πλήρη εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Είναι ενήμερη για την δολοφονική επίθεση εναντίον της μετανάστριας-συνδικαλίστριας κας Κούνεβα; Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει για την προστασία των εργαζομένων μεταναστών στην ΕΕ και ιδιαίτερα στην Ελλάδα;»

To Γραφείο Τύπου