Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/05/2006

Ανεργία και ρουσφέτι, το μέλλον της νέας γενιάς

Δήλωση του Αλέξη Τσίπρα, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνου για θέματα νεολαίας και υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων για τη κατάργηση του ΑΣΕΠ στις ΔΕΚΟ

«Οι νέες και οι νέοι εργαζόμενοι όχι μόνο είμαστε καταδικασμένοι να ζούμε σε ένα καθεστώς μόνιμης εργασιακής ανασφάλειας, αλλά εσχάτως μας προτρέπουν να συμβιβαστούμε και με καταστάσεις προσωπικού εξευτελισμού και αναξιοπρέπειας.

Την ίδια στιγμή που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ παίζουν κρυφτούλι στη Βουλή για τις πραγματικές ευθύνες της διόγκωσης της ανεργίας και προτείνουν μέτρα-ασπιρίνες, η κυβέρνηση καταργεί τον ΑΣΕΠ στις ΔΕΚΟ.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, θέλουν να μας πείσουν ότι στο όνομα του εκσυγχρονισμού πρέπει να μάθουμε να ζούμε με μισθούς ανέχειας, με την απειλή της ανεργίας να παραμονεύει και με τη προσδοκία μπας και βρούμε κάνα μπάρμπα στην Κορώνη για να εξασφαλίσουμε εργασία.

Το μέλλον που μας ετοιμάζουν είναι η ανεργία, η ανασφάλεια και το ρουσφέτι. Μας γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω, στην εποχή του Μαυρογιαλούρου και της Πλατείας Κλαυθμώνος. Μήπως πρέπει κι εμείς να τους γυρίσουμε τη πλάτη;»

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου