Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
09/01/2009

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Την έκτακτη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής ζητούν, με επιστολή τους προς την Υπουργό Εξωτερικών κα Ντόρα Μπακογιάννη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπανιάς και ο υπεύθυνος του τμήματος εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ Πάνος Τριγάζης.

Ακολουθεί το κείμενο της  σχετικής επιστολής:

Κυρία Υπουργέ,

Η σφαγή του Παλαιστινιακού λαού στη Γάζα από τη βάρβαρη επίθεση του Ισραήλ και οι κίνδυνοι για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή μας, απαιτούν κατά τη γνώμη μας την ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα σ΄ όλες τις πολιτικές δυνάμεις για τις πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να αναληφθούν από τη χώρα μας χωρίς καθυστέρηση, για τον άμεσο τερματισμό του πολέμου και τη δίκαιη λύση του Παλαιστινιακού προβλήματος σύμφωνα με τις αποφάσεις του ΟΗΕ. Επίσης, ανησυχίες γεννούν οι πρόσφατες εξελίξεις στο Αιγαίο για τις οποίες απαιτείται ουσιαστική ενημέρωση και συζήτηση. Επιπλέον, η χώρα μας έχει ήδη αναλάβει την Προεδρία του ΟΑΣΕ για το 2009, χωρίς το θέμα να έχει συζητηθεί στο ΕΣΕΠ, παρότι είχατε δεσμευτεί ότι αυτό θα γινόταν πριν από την εκπνοή του 2008.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητούμε ως μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τη σύγκληση του οργάνου το γρηγορότερο δυνατόν.

Με εκτίμηση

Γιάννης Μπανιάς
Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

Πάνος Τριγάζης
Υπεύθυνος του τμήματος  Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΝ