Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
09/01/2009

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημ. Παπαδημούλης μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΝΕΤ 105,8 (Θ. Σιαφάκας) για τις πολιτικές εξελίξεις, τόνισε μεταξύ άλλων:

Για τον ανασχηματισμό

Είναι ένας ανασχηματισμός προεκλογικής ανάγκης με το βλέμμα του κ. Καραμανλή στραμμένο στις δημοσκοπήσεις.  Επειδή ο κ. Καραμανλής δεν μπορεί να αλλάξει τα προϊόντα –δηλαδή την πολιτική που παράγει η κυβέρνησή του- και επειδή πλησιάζουν οι εκπτώσεις, αλλάζει τη βιτρίνα μήπως και προσελκύσει περισσότερη πελατεία.  Πάντοτε μετά από έναν ανασχηματισμό υπάρχει μια πίστωση χρόνου, γιατί η ελπίδα πεθαίνει τελευταία.  Όμως αυτή τη φορά αυτή η πίστωση είναι πολύ μικρή,  γιατί κανείς δεν μπορεί να πειστεί, ότι ένας πρωθυπουργός θα ανακαλύψει πώς είναι μια σωστή διακυβέρνηση 5 χρόνια από τότε που έχει αναλάβει το τιμόνι της χώρας. Στους τρεις τομείς που κατά κοινή ομολογία η κυβέρνηση τα έχει κάνει μούσκεμα -οικονομία, παιδεία και δημόσια τάξη- αλλάζουν τα πρόσωπα.  Το ζητούμενο όμως είναι η αλλαγή πολιτικής και όχι η αλλαγή προσώπων.  Για παράδειγμα, όσον αφορά στην οικονομία, όλοι στις Βρυξέλλες στοιχηματίζουν ότι ο κ. Παπαθανασίου –έως χθες δεξί χέρι του κ. Αλογοσκούφη- θα ακολουθήσει την πολιτική του κ. Αλογοσκούφη. Χθες ο κ. Αλογοσκούφης επικοινωνώντας με τον κ. Αλμούνια τον διαβεβαίωσε ότι θα ακολουθηθεί η ίδια ακριβώς πολιτική.

Για την οικονομία

Περιμένω να δω αν ο κ. Καραμανλής έχει σκοπό να ασχοληθεί με την οικονομία, γιατί μέχρι τώρα απλώς προέδρευε σʼ αυτόν τον τομέα, που είναι ο κεντρικός για μια κυβέρνηση και μάλιστα τις παραμονές μιας οικονομικής κρίσης που επέρχεται, δεν την έχουμε νοιώσει στο πετσί μας και θα την πληρώσουμε ακριβότερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Για την παιδεία και το σημερινό συλλαλητήριο

Όσον αφορά στον τομέα της παιδείας, ο κ. Σπηλιωτόπουλος στην πρώτη συνέντευξή του δεν είπε τι θέλει να κάνει.  Αυτό που βλέπω στην περίπτωση του κ. Σπηλιωτόπουλου είναι την επιλογή του πρωθυπουργού να χειριστεί το θέμα της διαρκούς υποβαθμιζόμενης δημόσιας εκπαίδευσης με όρους επικοινωνίας και όχι όρους ουσίας.  Γιατί, στην επικοινωνία είναι πολύ καλός ο κ. Σπηλιωτόπουλος.  Για τις ιδέες του στην εκπαιδευτική πολιτική δεν έχουμε ακούσει ακόμη τίποτα.

Ελπίζω το συλλαλητήριο,  εκτός από την υπεράσπιση της δημόσιας εκπαίδευσης, θα καταδικάσει μαζικά και την βία.  Γιατί, η δολοφονία του 15χρονου μαθητή και η απόπειρα δολοφονίας του 21χρονου αστυνομικού, είναι όψεις του ίδιου νομίσματος.

To Γραφείο Τύπου