Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
10/05/2006

Ο Γιάννης Δραγασάκης για την τροπολογία σχετικά με τους απολυμένους της Νάουσας

Κοινοβουλευτική Ομάδα Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Αναπτύσσοντας τις θέσεις του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για την τροπολογία για τους απολυμένους της Νάουσας, ο Γιάννης Δραγασάκης, δήλωσε:

"Εμάς δε μας καλύπτει ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη εκδοχή της τροπολογίας. Δική μας άποψη είναι ότι η ριζική απάντηση στο πρόβλημα της ανεργίας και ειδικά της ανεργίας που δημιουργούν οι χρεοκοπίες και η μετεγκατάσταση επιχειρήσεων δεν μπορεί να είναι ούτε η πρόωρη συνταξιοδότηση ούτε η επιδοματική πολιτική, αλλά η εξασφάλιση παραγωγικής απασχόλησης και κοινωνικά χρήσιμης εργασίας για τους ανέργους.

Για τους λόγους αυτούς, καλούμε την κυβέρνηση να αποσύρει τη συγκεκριμένη τροπολογία και εντός του Μαΐου να φέρει ολοκληρωμένη πρόταση με συγκεκριμένες κλαδικές πολιτικές, περιφερειακά προγράμματα και θεσμικά μέτρα για τη διαμόρφωση ενός κοινωνικού τομέα ο οποίος μπορεί να δώσει διέξοδο, ιδιαίτερα σε ανέργους μακράς διαρκείας. Εφόσον η κυβέρνηση επιμείνει στη συγκεκριμένη τροπολογία, εμείς θα την ψηφίσουμε, παρά τον ανεπαρκή και αποσπασματικό της χαρακτήρα, για να μην παραταθεί το δράμα έστω εκείνων των λίγων ανέργων στους οποίους αφορά. Ταυτόχρονα όμως καταγγέλλουμε την ανυπαρξία ουσιαστικής πολιτικής και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για μια ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος σε όλους τους κλάδους και όλους τους νομούς που πλήττονται από προβλήματα ανάλογα με εκείνα της Νάουσας".

To Γραφείο Τύπου