Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/01/2009

Ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΝ για την απρόκλητη επίδειξη δύναμης των αστυνομικών δυνάμεων μετά το μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο της Παρασκευής

Μία ημέρα μετά τις, υπό τη μορφή "δόγματος", δηλώσεις του νέου αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης, Μαρκογιαννάκη, περί "μηδενικής ανοχής" απέναντι στο έγκλημα και τη βία, η αστυνομία  το "εφάρμοσε" καθώς και με προκλητική και επικίνδυνη καταπάτηση κάθε συνταγματικής και  άλλης έννομης τάξης. Θύματά τους  δικηγόροι που δάρθηκαν ,προπηλακίστηκαν ή ακόμα και συνελήφθησαν (!) επειδή απλά επιδίωκαν να υπερασπιστούν αναίτια συλληφθέντες πολίτες, ή βρίσκονταν σε δημόσιο χώρο, δημοσιογράφοι, εικονολήπτες και άλλοι εργαζόμενοι του τύπου, που επίσης ξυλοκοπήθηκαν ανηλεώς, επειδή απλά έκαναν τη δουλειά τους καθώς και δεκάδες πολίτες που το μόνο "έγκλημά" τους ήταν  να διαδηλώνουν ειρηνικά ή απλά έτυχε να βρίσκονται κοντά σε ΜΑΤ χωρίς να έχουν διαπράξει τίποτα παράνομο. 

Με «υπερβάλλοντα» ζήλο, για μία ακόμα φορά οι αστυνομικοί των ΜΑΤ, χωρίς να φέρουν διακριτικά, αρνούνταν παράνομα να δώσουν τα στοιχεία τους σε πολίτες και δικηγόρους που τα ζητούσαν επίμονα. Η κυβέρνηση  της Νέας Δημοκρατίας, όσο κι αν ανασχηματιστεί, δεν μπορεί να κρύψει, με επικοινωνιακά φτιασίδια το  αποτρόπαιο πρόσωπό της του τρόμου και της προκλητικής καταπάτησης στοιχειωδών κατακτήσεων του κράτους δικαίου και του νομικού μας πολιτισμού.

Έγινε ξανά σαφές ότι το κίνημα του λαού και της νεολαίας πρέπει να έχει ως πρωταρχικό του στόχο να διώξει αυτήν την κυβέρνηση.

Τμήμα Δικαιωμάτων