Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
12/01/2009

Μιλώντας σε συγκέντρωση του Συνασπισμού στον Πειραιά ο Γραμματέας της ΚΠΕ Νίκος Χουντής, τόνισε:

Για την κατάσταση στην Παλαιστίνη

Η ελληνική κυβέρνηση όχι μόνο δεν πρέπει να έχει καμιά άμεση ή έμμεση συμμετοχή ή υποστήριξη στο έγκλημα του κράτους του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού αλλά πρέπει να πάρει άμεσα πρωτοβουλίες για το σταμάτημα της αιματοχυσίας και τη λύση του προβλήματος.

Ο κίνδυνος γενικότερης ανάφλεξης της περιοχής, η αναζήτηση πολιτικής διεξόδου από την διεθνή οικονομική κρίση πρέπει να ενεργοποιήσει πολιτικές δυνάμεις και κινήματα ειδικά στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Για την κατάσταση στη χώρα

Η κυβέρνηση προσπαθεί με τον ανασχηματισμό να βελτιώσει την εικόνα της συνεχίζοντας την ίδια αντιλαϊκή συντηρητική πολιτική.  Το 2008 ήταν μια δύσκολη χρονιά για ευρύτερα κοινωνικά στρώματα λόγω των νεοφιλελεύθερων επιλογών και αν δεν αλλάξουν τα πράγματα και το 2009 θάναι μια εξίσου δύσκολη περίοδος.

Ήδη επιδεινώνεται η οικονομική κατάσταση της χώρας, η ανεργία αυξάνεται, τα εργασιακά δικαιώματα καταστρατηγούνται, οξύνονται τα προβλήματα της νεολαίας.  Η πολιτική της κυβέρνησης δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει ενώ το ΠΑΣΟΚ δεν αποτελεί πραγματική εναλλακτική λύση.  Η τακτική του «ώριμου φρούτου» που έχει χαράξει το φέρνει πιο μακριά από τις προσδοκίες των πολιτών.

Η κρίση εκπροσώπησης της ελληνικής κοινωνίας από τα κόμματα του δικομματισμού δεν έχει ξεπεραστεί και αποτελεί κεντρικό στοιχείο της πολιτικής κρίσης.  Ο ΣΥΡΙΖΑ παρά τις συκοφαντικές επιθέσεις που δέχτηκε το τελευταίο διάστημα είναι και θα παραμείνει σταθερά δύναμη ελπίδας, ανατροπής και αλλαγής του σημερινού προβληματικού πολιτικού σκηνικού.

To Γραφείο Τύπου