Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
13/01/2009

Συνάντηση Προέδρου ΣΥΝ, Αλ.Τσίπρα με το Συντονιστικό των Παλαιστινιακών Οργανώσεων στην Ελλάδα

Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, ο Πάνος Τριγάζης, υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής πολιτικής του ΣΥΝ και η Καίτη Νικολάτου συντονίστρια του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων πραγματοποίησαν σήμερα συνάντηση με το Συντονιστικό των Παλαιστινιακών Οργανώσεων στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια έγιναν δηλώσεις:

Αλέξης Τσίπρας:

Πρέπει να καταλάβουμε ότι εδώ δεν έχουμε έναν απλό πόλεμο, μια απλή επίθεση. Έχουμε μια γενοκτονία εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Και η γενοκτονία αυτή δεν γίνεται, όπως μας λένε, προκειμένου να εξοντωθεί η  ηγεσία της Χαμάς. Γίνεται για να εξοντωθεί η ίδια η ιδέα της ύπαρξης του Παλαιστινιακού κράτους. Και όσοι προσπαθούν να συμψηφίσουν πρέπει να καταλάβουν, ότι διανύουμε ήδη το 60 έτος κατοχής της Παλαιστίνης από το Ισραήλ.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να σταματήσει το βαθύ ύπνο και να πάρει πρωτοβουλίες. Να πάρει πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο. Να ανακαλέσει τον πρεσβευτή μας στο Ισραήλ. Να ακυρώσει τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ. Και κυρίως να σταματήσει κάθε σκέψη για παροχή διευκολύνσεων στην στρατιωτική αυτή επίθεση από τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας μας.

Είδαμε σήμερα μια ανακοίνωση του αμερικανικού πενταγώνου που λέει ότι θα αναβληθεί τελικά η αποστολή στρατιωτικού υλικού στο Ισραήλ  από το λιμάνι του Αστακού, λόγω του γεγονότος ότι το λιμάνι προορισμού είναι πολύ κοντά στην εμπόλεμη ζώνη. Θεωρούμε ότι μόνο και να λέγονται αυτά είναι εκτός τόπου και χρόνου. Θα αναβληθεί και θα ματαιωθεί κάθε παροχή βοήθειας εξαιτίας του γεγονότος ότι ο ελληνικός λαός δεν θα το επιτρέψει. Ανεξαρτήτως του τι θα κάνει η ελληνική κυβέρνηση. Και μια πρώτη απάντηση θα πάρουν όλοι μεθαύριο Πέμπτη στον Αστακό, όπου ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας ετοιμάζει έναν αποκλεισμό που θα δώσει ένα μήνυμα και στις ΗΠΑ και στην Ε.Ε.,  κυρίως όμως στην ελληνική κυβέρνηση.

Καμία σπιθαμή ελληνικής γης, κανένα λιμάνι, κανένα αεροδρόμιο δεν θα είναι στην διάθεση των εγκληματιών.

Μαρουάν Ντάνα, εκ μέρους των Παλαιστινιακών οργανώσεων: Αυτό που γίνεται στην Γάζα είναι ο βομβαρδισμός του Παλαιστινιακού λαού για να εξαφανιστεί ο Παλαιστινιακός λαός. Εδώ και 60 χρόνια η κατοχή έχει αποκλείσει κάθε δυνατότητα και κάθε προσπάθεια για μια ειρηνευτική λύση, για ένα ανεξάρτητο ελεύθερο Παλαιστινιακό κράτος.

Εδώ προσπαθούμε εμείς σαν λαός να επιβιώσουμε, να φτιάξουμε το ανεξάρτητο κράτος, όπως δικαιούται όλος ο κόσμος και όλοι οι λαοί του κόσμου.

Ζητάμε να σταματήσει αμέσως ο βομβαρδισμός της Λωρίδας τη Γάζας, να αποχωρήσουν τα στρατεύματα του Ισραήλ, να αρθεί ο αποκλεισμός και να ανοίξουν όλα τα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας, ούτως ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τους ανθρώπους και το λαό μας εκεί με τα απαραίτητα μέσα για επιβίωση.

To Γραφείο Τύπου