Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/05/2006

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλ. Αλαβάνος, αναφορικά με το πόρισμα της έρευνας του Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Ν. Δεγαϊτη για τις καταγγελίες για απαγωγές Πακιστανών από όργανα των ελληνικών κρατικών υπηρεσιών, δήλωσε τα εξής:

Στις 5 Ιανουαρίου του 2006 συναντήθηκα με τον Πρωθυπουργό με αποκλειστικό θέμα τις απαγωγές των Πακιστανών. Και η τοποθέτηση του κ. Πρωθυπουργού ήταν ότι η κυβέρνηση δεν γνωρίζει για τις απαγωγές και ότι, οπωσδήποτε, δεν υπήρξε καμιά συμμετοχή ελληνικών υπηρεσιών.

Σήμερα, επιβεβαιώνονται πλήρως οι καταγγελίες τις οποίες είχαμε κάνει εδώ και έξι μήνες. Ότι δηλαδή και απαγωγή έγινε και εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών υπήρξε.

Και αναδεικνύεται ένα μεγάλο πρόβλημα: Ποιος κυβερνά τελικά αυτόν τον τόπο; Δυστυχώς, στο έδαφος της Ελλάδας αλωνίζει το διεθνές παρακράτος, οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες και η ΕΥΠ αποτελούν ένα τμήμα του και λειτουργούν σε συνθήκες πλήρους αδιαφάνειας και εξαπάτησης των πολιτών.

Πρόκειται για κορυφαίο ζήτημα δημοκρατίας. Είναι εκτεθειμένη η κυβέρνηση και πρέπει σήμερα ο Πρωθυπουργός να βγει να δώσει εξηγήσεις. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τη δημοκρατία και τις ελευθερίες μας, οι οποίες απειλούνται από όλες αυτές τις υποθέσεις, είτε πρόκειται για τους Πακιστανούς, είτε πρόκειται για το θέμα των υποκλοπών.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου