Skip to main content.
Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς
13/01/2009

ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ - Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ αγωνίζονται για την αξιοπρέπειά τους, το δικαίωμά τους στη δουλειά, τη δημοκρατία στο χώρο εργασίας, το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΥΑΘ

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ Αʼ Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε σήμερα τους απεργούς της ΕΥΑΘ στο χώρο της κατάληψης στο κτίριο της Διοίκησης της ΕΥΑΘ.

Στη συνέλευση των εργαζόμενων που έγινε στο χώρο, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ η Χρ. Σουλτανίδου, μέλος του Συντονιστικού ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, η οποία έκφρασε τη συμπαράσταση και στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, που αφορά στην υπογραφή ικανοποιητικής συλλογικής σύμβασης, προσλήψεις προσωπικού, σταμάτημα της κακοδιαχείρισης και της απαξίωσης της ΕΥΑΘ  και απόκρουση της προσπάθειας που γίνεται για ιδιωτικοποίησή της από τη Διοίκηση του κ. Σκόδρα, με κατεύθυνση της κυβέρνησης.

Δήλωσε, πως ο ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και πολύ καιρό, έχει ανοίξει το θέμα της ΕΥΑΘ στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης με συνεντεύξεις τύπου, ανακοινώνεις και δημόσιες δράσεις και εκδηλώσεις. Είναι αντίθετος με την προσπάθεια ιδιωτικοποίησής της, που ξεκίνησε από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και μεθοδεύεται μέσω της συνεχιζόμενης απαξίωσής της μέσω των στοχευμένων ενεργειών της Διοίκησης του κ. Σκόδρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει του αγώνες όλων των εργαζομένων στους υπό ιδιωτικοποίηση οργανισμούς. Αγωνίζεται για να δημιουργηθεί ένα πλατύ μέτωπο εργαζομένων και κοινωνίας, μέτωπο αντίστασης και ανατροπής των νεοφιλελεύθερων πολιτικών ιδιωτικοποίησης του δικομματισμού, ανάκτησης των οργανισμών αυτών από το Δημόσιο τομέα, και λειτουργία τους κάτω από κοινωνικό και εργατικό έλεγχο.

To Γραφείο Τύπου