Skip to main content.
Συνασπισμός της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας
11/05/2006

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού για τη συνταγματική αναθεώρηση, ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Νίκος Χουντής δήλωσε:

Ο Πρωθυπουργός με την ανακοίνωση της έναρξης διαδικασίας της συνταγματικής αναθεώρησης, έκανε σαφές ότι η Ν. Δημοκρατία αξιοποιώντας και προτάσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, επιδιώκει να προωθήσει συντηρητικές και νεοφιλελεύθερες επιλογές.

Πιο συγκεκριμένα, όλα αυτά που η κυβέρνηση ονομάζει «μεταρρυθμίσεις» και πλήττουν δικαιώματα των εργαζομένων θα επιδιωχθεί να περιβληθούν με συνταγματικό μανδύα. Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, η άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων, η ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου, η επίθεση στο περιβάλλον είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα των επικείμενων συντηρητικών αλλαγών.

Ο ΣΥΝ είναι αντίθετος με τέτοιες αλλαγές και πιστεύει ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος είναι αναγκαία εφόσον έθετε κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές όπως :

Τις προτάσεις αυτές ο ΣΥΝ τις απευθύνει προς άλλες πολιτικές δυνάμεις και τους βουλευτές άλλων κομμάτων, προκειμένου να τεθούν στην αναθεωρητέα ύλη και να συζητηθούν δημόσια.

Το Γραφείο Τύπου του Συνασπισμού

To Γραφείο Τύπου